Terepkerékpár

2024.04.25. 08:45

Élete első versenyén aranyérmes lett a soproni tehetség

Bár már közel négy éve versenyez, a Zselic Maraton volt az első, ahol felnőtt kategóriában indult az MTB Sopron-SMAFC sportolója, a 19 esztendős Balogh Dávid. Megnyerte.

Kisalföld.hu

Balogh Dávid a felnőttek között először győzött.

– A kerékpározás régóta hobbim, öt éve kezdtem el komolyabban foglalkozni vele, és talán négy éve versenyzek is. Az eredményeim vegyesek, de azért általában ott szoktam lenni az élmezőnyben. Ha már egyszer verseny, akkor igyekszem kihozni magamból a maximumot – kezdte bemutatkozásként a Vas- és Villamosipari Technikum végzős diákja, aki nem a Zselic Maratonon állt először a dobogó legfelső fokára, oda harcolt ki magának helyet tavaly, sőt, tavalyelőtt is a nagykovácsi Crosskovácsi versenyen. Ami miatt most mégis szebben fénylik az aranyérme, az az, hogy ez volt az első versenye, ahol felnőtt kategóriában indult.

– Száraz volt a pálya, ez nekem kedvezett. Harminckét kilométeres távon tekertem, másfél órán belül teljesítettem. Idén nem tűnt olyan nehéznek, mint tavaly, amikor a sárral kellett küzdeni, de azért ez nem könnyű pálya; nyolcszáz méter a szintkülönbség. Sokat jelentett nekem mentálisan, hogy egy sporttársam, Fenyvesi Csaba csaknem végig ott volt mellettem, így egymásnak is diktáltuk az ütemet. Az ő ideje még az enyémnél is jobb lett, de egy másik kategóriában versenyzett – mesélt a versenyről Dávid, majd hozzátette: soproni kerékpárosoknak nem okoz gondot az emelkedő, rendszeresen járnak ki ők is a MTB-pályára.

– Egyébként is nehéz lenne eljutni bárhová az Alpokalján felfelé tekerés nélkül – mondja nevetve Balogh Dávid.

Az első felnőtt aranyérme érezhetően doppingolja, és fejben máris készül a májusi Crosskovácsira.

Az MTB Sopron-SMAFC legutóbbi eredménye

Két festői szépségű helyszínen versenyeztek legutóbb a kerékpárosok: a Zselic Maratonon és a Szlovákiai Drozdovóban XCO kupafutamon. A Zselicben a nagyobbak képviselték az MTB Sopron-SMAFC együttesét, míg Szlovákiában téliesnek mondható körülmények között versenyeztek a fiatalok.

Zselic Maraton, rövid táv, U17: 7. Fenyvesi Csaba, 14. Szajvolt Bendegúz. Rövid táv (felnőtt): 1. Balogh Dávid.

Drozdovó, U11: 2. Honti Ágoston Viktor, U13WU: 4. Nagy Tünde Lilla, U13: 5. Bökönyi Huba Árpád, 10. Honti Tamás Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában