MEFOB

2024.05.04. 16:49

Rekordszámú sportágban rekordszámú résztvevő a győri MEFOB Feszten

Rekord számú résztvevő és rekordszámú sportág a győri MEFOB Feszten. Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság Fesztiválját, amelynek a Széchenyi István Egyetem volt az idei házigazdája. A hagyományos sikersportok, az evezés, a kézilabda, a vízilabda mellett igazi különlegességeket is láthattak az érdeklődők.

Dániel Viktória

Fotó: Csapó Balázs

Az ország másik végéből is érkeztek sportolók, hogy Győrben mérettethessék meg magukat. Huszon három egyetemről közel 1500 résztvevő érkezett a MEFOB Fesztre, ami kedden az Ergométer versennyel kezdődött

MEFOB Fest Győrben
Tíz sportágban közel ezerötszázan mérettteték meg magukat a MEFOB-on, aminek idén a SZéchenyiIstván Egyetem volt a házigazdája.
Fotó: Csapó Balázs

Fejlődik az egyetemi sport

A három évvel ezelőtti stukatúra váltásnak köszönhetően, több sportág döntője is egy helyszínen, időben és térben egymáshoz közel zajlik. Így az egyes intézmények hallagatói szurkolhatnak társaiknak, ezzel a sport szeretete mellett a közösségi élményt is erősítve.

– A Széchenyi István Egyetem több MEFOB kosár- és kézilabda döntőt is szervezett már, így tudtuk mire számíthatunk. Jó adottságokra és profi szervező csapatra – mondta el Juhász Péter a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség főtitkára. – A Széchenyi Egyetem sportolói mindig nagy létszámmal képviseltetik magukat a MEFOB versenyein. Házigazdaként, most a helyszín is kedvezett neki. A Pécsi Tudományegyetem után, akik 200 fővel érkeztek, a győriek delegációja volt a második legnagyobb. Az egyetemi sport szinte minden területén meredeken emelkedett az indulók száma az elmúlt években.

Juhász Péter hozzátette a legnépszerűbbek a csapat sportok, de vannak specifikus, az egyetem adottságaihoz illő sportágak is, mint a Győrben nagy hagyományokkal bíró evezés vagy a sárkányhajó.

MEFOB Feszt Győr
A profi és az amatőr sportolókra egyaránt gondoltak a szervezők.
Fotó: Csapó Balázs

Győri érem eső a MEFOB Fest-en

–Rendezőként büszkék vagyunk arra, hogy a hallgatóink nagy számban képviselték az intézményt a rendezvényen, emellett pedig külön öröm, hogy számos szép helyezés született. Ilyen például a női futsal első helyezés, az ultimate frizbi elsőség és a evezősök számos egyéni és csapat sikere –mondta el dr. Gyömörei Tamás a házigazda Széchenyi István Egyetem docense, a Testnevelési és Sportközpont vezetője. – Az egyetemi sport lényege, hogy hidat képez az amatőr és az élsport között. Minden versenyszámban törekedtünk arra, hogy a hobbi szinten sportolóknak is legyen lehetőségük kipróbálniuk magukat. Erre jó példa az ergométeres evezés verseny, ahol az egyetemek hallgatói mellett számos oktató és munkatárs is indult, sőt dobogós helyezéseket szerzett.

Dr. Gyömörei Tamás hozzátette, az utóbbi években az egyetem az amatőr sport mellett a profi sportba is bekapcsolódott.

– Reméljük a sportszerető győri közönség továbbra is érdeklődéssel követi majd nyomon az Uni Győr csapatok sportteljesítményét

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában