Irány a Final4!

2024.05.04. 16:05

Női kézilabda BL - Audi ETO- Vipers 24-26

Hétgólos előnyéből ötöt megőrzött az ETO, így kiejtette a BL-címvédőt, és bejutott a júniusi budapesti fináléba.

Kisalföld.hu

Győri Audi ETO KC - Vipers Kristiansand 24-26 (15-17)

Győr, 5209 néző. V: Jurinovic, Mrvica (horvátok).

ETO: Toft – Győri-Lukács 1, GROS 6/6, Brattset Dale 2, Haugsted, KRISTIANSEN 5, Fodor Cs. Cs.: SOLBERG, Duijndam (kapusok), Oftedal 2, Hovden 1, Szöllősi-Schatzl 1, Nze Minko 2, Rju 3, Blohm, De Paula 1. Edző: Per Johansson.

Vipers: LUNDE – KNEDLÍKOVÁ 7/3, VJAHIREVA 6/1, Abbingh 1/1, Tchaptchet, ROBERTS 8, Naes Andersen 2. Cs.: Börjesson (kapus), Waade, Sercien-Ugolin, Schulze 2, Hesselberg, Arcos, Höve. Edző: Hlavaty Tamás.

Hétméteresek: 7/6, ill. 6/5. Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Nyilatkozatok

Per Johansson: – Fantasztikusan teljesített az ellenfél – itt beszélhetünk Lundéról a kapuban –, a Vipers nyomás nélkül érkezett, és mindent kihajtott belőlünk. A továbbjutást gyakorlatilag a védekezés biztosította be, és az, hogy a két mérkőzés alapján negyvenkilenc gólon tartottuk a Viperst. Az első mérkőzésen is tudtuk, hogy benne van az ellenfélben a vagányság és felszabadult támadójáték. Ez akkor nem jött ki, de készültünk rá, hogy most ki fog, ennek ellenére így is megcsinálta. A hangulatot is ki kell emelnem, mert ilyen közönség előtt életemben csak egy-kétszer szerepeltem. Fantasztikusan teljesítettek a szurkolóink is, főleg a második félidőben, a nehéz pillanatokon a védekezésünk mellett ők lendítettek át bennünket. Mikor idejöttünk, úgy voltunk vele, hogy minden mérkőzést meg akartunk nyerni. Ez bár most nem sikerült, de összességében megvan a továbbjutás, és ott vagyunk a Final Fourban. Keményen dolgoztak ezért a lányok.

Veronica Kristiansen: – Köszönöm ezt a kemény, fárasztó küzdelmet a Vipersnek. Az első félidőben iszonyatos sebességgel támadt nekünk a Vipers, mi pedig rossz döntéseket hoztunk, amiket nem kellett volna, ezért hamar hátrányba kerültünk. Mindkét csapat kifejezetten magas szinten teljesített a védelemben, de a Vipers védő mögött falként állt Katrine Lunde. Csapatként, a stábbal közösen óriásit küzdöttünk, és habár nyernünk ma nem sikerült, örülünk, hogy ott vagyunk a négyben.

Hlavaty Tamás: – Először a saját játékosaimról szeretnék beszélni, mert hihetetlenül kimagaslót nyújtottak ezen a hétvégén, másodsorban gratulálok az ETO-nak a továbbjutáshoz. Nekünk ez a párharc már az első meccsen elment. Ez a mérkőzés jó reklámja volt a kézilabdának, kimagasló teljesítmények voltak mindkét oldalon. Nagyszerű volt a hangulat, és köszönöm a Vipers-szurkolóknak is, hogy elkísértek és buzdítottak bennünket. Csalódottak vagyunk a búcsú miatt, de a lányok teljesítményével nagyon elégedett vagyok.

Lysa Tchaptchet Defo: – Ilyen a sport. Néha, amikor nyersz, akkor is kikapsz. Ez pont ilyen volt, az első meccsen héttel kikapni túl soknak bizonyult. Mindent megpróbáltunk, nyomás nélkül érkeztünk, de ezt már nem sikerült ledolgozni. Szomorúak vagyunk, hogy nem jutottunk be a Final Fourba.

PERCRŐL PERCRE      

A mérkőzés legjobbja Lunde, aki nagy tapsot kap a győri közönségtől is.

60. perc: Oftedal lő még egy az gólt utolsó perc elején. Roberts erre még tud válaszolni, de már nem számít. 24-26. Összesítésben öt góllal bizonyult jobbnak a győri együttes norvég ellenfelénél, így - a Metz után másodikként - bejutott a június eleji budapesti négyes döntőbe. 

59. perc: Beállógól Schulzétől. 23-25. Lehet, hogy a győzelem nem lesz meg, de annyi baj legyen! 

58. perc: Győri-Lukács a felső lécre dobja a labdát, ám belülvédekezés miatt újra büntetőt dobhat az ETO, pontosabban Gros. Ezt most nem védheti Börjesson. 23-24

57. perc: Ryut rántja le Tchaptchet: kiállítás és büntető. Börjesson áll oda Gros elé, és védi a hétméterest. Keményen védekezik az ETO, kapus nélkül támad a Vipers. Solberg véd.

56. perc: Abbingh értékesíti a hétméterest: ez az első gólja ma. 22-24

55. perc: Haugstedremek védekezése nyomán indulhat az ETO, ám Kristiansen passza nem jut el Haugstedig. Belemenés a vendégeknél. Ryu gólja után egy kicsit felrobban az Aréna. 22-23.

54. perc: Kristiansen elkapta a fonalat: átlövésgól jobbról a bal alsóba. 21-23. Hét a hat ellen a Vipers. Időt is kérnek, utoljára a meccsen

53. perc: Nagyot harcol Kristiansen, nem lehet lerántani sem, gól a jutalma. 20-23. És megint megvan a labda!  

52. perc: Oftedal lövése a kapufáról Lunde fejére, onnan a kapufára pattan, végül a Vipers kapusa előtt köt ki. Vjahirjeva lövését Solberg tolja kapu fölé. 

51. perc: Valahogy bepattan a kapuba Vjahirjeva lövése. 19-23

50. perc: Ryut viszik földre: Roberts kiáll két percre, Gros pedig jöhet hétméterest dobni. A győriek kilencese ma még nem hibázott büntetőt, és ezt a szokását most is megtartja. 19-22.

49. perc: Hétméterest ítélnek a játékvezetők a Vipersnek. Duijndam jön megint, most Vjahirjeva áll oda a heteshez. Gól a vége. 18-22

48. perc: Lépéshiba Robertsnél. Kristiansen lecsap a kínálkozó lehetőségre, megtalálja a rést a Vipers falán, és gólt dob. 18-21.

47. perc: Passzívig támad megint a Vipers. Győri-Lukácsot kiküldik két percre. A gond csak az, hogy másfél perce a túloldalon ugyanezért sima szabaddobás járt csak... Időt kér a Vipers

46. perc: Ryu labdát szerez. Futtából, test mellől a jobb alsóba lő Ryu. 17-21.  

45. perc: Nagyon kell a gól, mert hét perce esett a legutóbbi. De Paula passza nem jó Fodornak. 

44. perc: Passzívban már a Vipers, amikor jön egy jó győri sánc. 

43. perc: Labdát szereznek a vendégek. Aztán támadóhiba. De Paula lövi el a labdát ütemtelenül, pocsékul. 

42. perc: Szöllősi-Schatzl most próbálja eldobni Lunde mellett a labdát, ami sikerül is, csakhogy a kapu mellett is elmegy a lövés. Knedlikova eredményes. 16-21. Időkéréssel reagál Per Johansson arra, hogy összesítésben két gólra olvadt a győriek előnye. Solberg jön a hazai kapuba, és a két szélen is cserélt az ETO.

41. perc: Megint négyre nő a Vipers előnye, Roberts lövi a gólt. 16-20

40. perc: Roberts szerez gólt. 16-19. Nem jó a passz a szélre.

39. perc: Nze Minko kapja le a levegőből a kapufáról felpattant labdát, amit Toft ütött oda Abbingh lövése után. 

38. perc: De Paula eredményes. 16-18. Lépéshiba a vendégeknél. Kristiansen ziccerét hárítja Lunde.

37. perc: Duijndam próbálja meg hárítani Knedlikova büntetőjét: és sikerül is neki! 

36. perc: Szöllősi-Schatzl megint próbálkozhat, ezúttal kissé beljebbről, de ezt is védi Lunde. 

35. perc: Megint passzívig jut a győri támadás. Szöllősi-Schatzl éles szögből Lundéba lövi a labdát. Robertsé a második félidő első gólja. 15-18

34. perc: Passzívból nem lő Kristiansen, elveszik a labdát. Toft viszont megint véd a túloldalon, Naes Andersen próbálkozott. 

33. perc: Kétszer indulás Hovdennél. Nincs gól a túloldalon sem, Vjahirjeva lövését védi Toft. 

32. perc: Keveredés a Vipersnél, megvan a labda! Megint Hovden kerül helyzetbe, de Lunde megint védeni tud. A labda azonban oldalt megy ki, így támadhat tovább az ETO. 

31. perc: Továbbra is Toft a győri kapuban. Ryu lövését védi Lunde. Vjahirjeva lövését védi Toft, aztán a felső léc is segít. Hovdennek nem jön össze a gól a jobb szélről, ezt is védi Lunde.

A szünet végén kiderül a  hivatalos nézőszám is: 5209.

Amorim, a győriek legendás játékosa a pályán. A 18-as mez visszavonultatásának ceremóniája zajlik a szünetben.

30. perc: Gros büntetőből szerez gólt. 15-16. Hétméteres a túloldalon is, amit időn túl végez majd el Knedlikova. Toft nem tud védeni. 15-17. Szünet jön.

29. perc: Bizonytalankodnak a győri játékosok, labdát veszítenek. Roberts büntet. 14-16.

28. perc: Hovdent kiküldik két percre. Solberg jön, de nem tudja védeni Knedlikova büntetőjét. 14-15. Győri időkérés

27. perc: Vjahirjeva lövése megint bepattan Toftról. 13-14. Megint Nze Minko válaszol gyors góllal. 14-14.

26. perc: Pontatlanul passzol Abbingh. Blohm lövését lábbal védi Lunde. 

25. perc: Vjahrjeva ismét betalál. 12-13. Nze Minko nagyon hamar válaszol. 13-13.

24. perc: Kapura lövés nélkül ér véget a pinkmezesek támadása. Megint passzívban már a győriek, Ryunak el kell lőnie, Lunde véd.

23. perc: Ryu bejátszása remek, Brattset Dale magányosan kapja a labdát, így könnyű gólt dob. 12-12

22. perc: Blokkolják Nze Minko lövését. Oftedal kísérletét védi Lunde. Vjahirjeva eredményes. 11-12.

21. perc: Schulze eredményes először a meccsen. 11-11. Passzívig támad az ETO.

20. perc: Újabb Vipers-kapufa, ezúttal Sercien-Ugolin találta el, de a labda marad a kristiansandiaknál. Toft védi Abbingh lövésétméletlenül bevágja a labdát a szélről a hosszú felsőbe: először vezet a meccsen az ETO. 11-10. Haugsted áll ki két percre.

19. perc: Knedlikova lövésébe beleér Toft, de védeni nem tud. Ryu válaszol gyorsan. 10-10

18. perc: Ez is Gros büntetője, ezt is bedobja, ezúttal Börjessonnak. 8-9. Négyről egy gólra olvadt a Vipers előnye, időt kér Hlavaty Tamás. Nze Minko labdát szerez, Kristiansen lerohanásból eredményes. 9-9

17. perc: Gyorsan lezárná lövéssel a támadást a Vipers, de Roberts lövését védi Toft. Brattset Dale harcol ki büntetőt.

16. perc: Lunde véd, Oftedal labdát szerez. Aztán nagyot küzd, és gólt is szerez. 7-9

15. perc: A kapufáról kipattanó labdáért nagy a küzdelem a győri kapu előtt, de Haugsted lábát éri a labda, így támadhat tovább a Vipers. Megint kapufa, most Naes Andersentől.

14. perc: Gros átlövését védi Lunde. Gros aztán mégis betalál. 6-9.

13. perc: Hétméterest lőhet a Vipers. Knedlikova értékesíti. 5-9.

12. perc: Brattset Dale lövését védi Lunde. Megint Kristiansen védekezik remekül. A meginduló Hovdent gázolja el Vjahirjeva: két perc a büntetés, az ETO pedig megint hétméterest lőhet. Ezt most Lunde védené, ha tudná. Gros bedobja. 5-8

11. perc: Remek Kristiansen blokkja, sikerül a labdaszerzés is, de ezúttal nem tud megindulni az ETO. Most Oftedal passzol rosszul Grosnak. Naes Andersen büntet. 4-8

10. perc: Labdaszerzés után Győri-Lukács szerez ziccergólt. 4-7

9. perc: Gros passza nem jó Oftedalnak. Támadóhiba a vendégeknél. Lunde nagyon pörög: előbb Győri-Lukács lövését védi, majd a kipattanó után Haugsted próbálkozását is hárítja. 

8. perc: Vjahirjeva eredményes. 3-7

7. perc: Hétméterest dobhat az ETO, Gros lövi. Jön Börjesson, de védeni nem tud. 3-6. Naes Andersen kapufája után a túloldalon Haugsted lövését védi Lunde. 

6. perc: Kristiansen eredményes egy gyors akció végén. 2-5. Roberts eredményes megint. 2-6.

5. perc: Megint sikeretelen a győri támadás, Győri-Lukács lövése nem ér gólt. A kapufa segít Vjairjeva lövése után a győrieknek. 

4. perc: Végre megvan az első győri gól, Brattset Dale tud befordulni. 1-4. Naes Andersen talál utat, hogy gólt lőjön. 1-5.

3. perc: Kristiansen lövését hárítja Lunde. Az indítás Knedlikováé, a gól is. 0-3. Megint labdát veszít az ETO, Roberts szerez gyors gólt. 0-4.

2. perc: Oftedal szerez labdát. Fodor lvöésé Lunde védi. Jobb szélről jön a második gól, Knedlikova lövi. 0-2.

1. perc: Pink mezben a vendégek, zöldben a győriek. A Vipers kezdi a meccset. A győri kapuban Toft, a két szélső Győri-Lukács és Fodor, középen Kristiansen, Haugsted, Brattset Dale és Gros. Robert szerzi a meccs első gólját. 0-1. Támadásan Haugstedet Oftedal váltja. 

 

Audi ETO
Egy lépés az Audi ETO-nak a Final Four

Előzetes - Bár Norvégiában magabiztos játékkal nyertek 30–23-ra a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását megnyerő csapat ellen a zöld-fehérek, a második meccsen sem vár könnyű feladat rájuk.

Ezen a véleményen van Per Johansson vezetőedző is, aki koncentrált játékot vár a lányoktól.

Félúton járunk a negyeddöntős párharcban, de a norvégiai hétgólos sikernek nagyon örültem. Ettől függetlenül a visszavágón kemény feladat vár ránk, a Vipers veszélyes ellenfél, amely szintén képes a bravúrokra. Úgy kell játszanunk, mint az első találkozón, és esélyt sem hagyni nekik a felzárkózásra

– mondta a svéd szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában