kisalfold.hu videó

2024.03.29. 13:30

A kapuvári illuzionista országos turnéra indul - Videón két mutatvány, amitől leesett az állunk Győrben

Hazánk egyik legismertebb illuzionistája, Kiss V. Balázs a napokban látogatást tett a Kisalföld győri szerkesztőségében. A külföldön is egyre gyakrabban fellépő kapuvári származású bűvészt idei terveiről kérdeztük, s ha már nálunk járt Balázs, kameránk előtt el is varázsolt bennünket.

Szeghalmi Balázs

Kiss V. Balázs idén tavasszal hét előadást tart szerte hazánkban. Az összes helyszínen látványos nagyszínpadi illúziókban lesz része a közönségnek. Felvételünkön csapatának több tagjával.

Debrecentől Pécsig

„Intenzív időszakot tudhatunk magunk mögött, 11 fős csapatommal kétszer 45 perces nagyszínpadi produkción dolgozunk gőzerővel hónapok óta. Ezt az előadást több hazai nagyvárosba elvisszük Debrecentől a fővároson át Pécsig, Győr-Moson-Sopronban Mosonmagyaróváron és Kapuváron, amit a mai napig otthonomnak tartok, lesz látható a show” – kezdte Kiss V. Balázs.

Azt nem áruljuk el, hogy a Kisalföld kollégáit milyen trükkökkel varázsolta el Balázs. Ezért érdemes kattintani videónkra

Több helyen már elkelt az összes jegy

A jegyeladásokból az látható – több helyszínen már az összes tikett elkelt –, hogy a fiatal illuzionista nagyobb színháztermeket is képes lehet megtölteni.

„Valóban megfordult már a fejemben, hogy hamarosan szintet léphetünk, de bármennyire mindig a lehetetlent célozzuk meg, ebben a műfajban a fokozatosságra is figyelni kell. A tavaszi turné után jó eséllyel gondolkodhatunk nagyobb méretű helyszínekben, ám ez egyelőre a jövő zenéje, erre külön műsort szeretnék építeni.

 

A mostani előadásokban másfél órát percet leszek színpadon, s amennyire lehet, a nézőket is bevonom a bűvészet csodálatos világába. Túl a látványos nagyszínpadi illúzióktól, a gondolatolvasás rejtelmein át, a lehetetlen szabadulásokig, az előadás felépítésébe több művészeti ágből is csempésztem elemeket, elsősorban táncból és zenéből” – hallottuk a kiváló illuzionistától, aki tavaly nyáron a legnépszerűbb hazai fesztiválok nagyszínpadán is bemutatkozott.

 

Kiss V. Balázst egyre gyakrabban hívják külföldre is fellépni; idén Spanyolországban, Finnországban, majd Hollandiában ejtette ámulatba a közönséget. A több ezer trükköt számláló repertoárjából angol és német nyelvű produkciókat is összeállít. A tavaszi hazai turnésorozat után a tengerentúlra repül; a felkelő nap országába, Japánba is meghívták.

Jóleső adrenalin

Jó érzés, hogy külföldről is mind több produkciós cég keres, de jelenleg minden energiámat a hazai fellépések kötik le. Ebben van némi jóleső adrenalin is: az eddigi legsokoldalúbb műsoromat a családom és a barátaim is figyelik majd” – zárta szavait a kapuvári bűvész.

A kapuvári származású illuzionista műsora a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpadát is kiérdemelte tavaly nyáron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában