Energiatudatosság

2024.04.26. 18:28

Hasznos és népszerű a LED-csereprogram Sopronban - Újabb 500 háztartás spórol a korszerű égőkkel

Mintegy ötszáz soproni háztartás élt az újabb ingyenes lakossági LED-csereprogram lehetőségével, melynek elindítását korábban Farkas Ciprián polgármester jelentette be.

Kisalföld.hu

Balogh Sándor Tamás az elsők között vette át a LED-csomagot Farkas Ciprián polgármestertől.

A kezdeményezést a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel indította el újra a soproni önkormányzat és a CYEB, ugyanis tavaly összesen ezer soproni háztartás igényelte az új és korszerű égőket. Idén január 15-ig volt lehetősége jelentkezni a programra azoknak, akik az előző évben lemaradtak róla. A kezdeményezésnek köszönhetően pénzt és energiát spórolhatnak meg a soproniak.

Hosszú távon a LED-világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos világításhoz képest. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb a környezeti terhelés. Egy átlagos magyar háztartásban közel 20 darab izzó található, és a világítás költsége a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki. Sopronban ez alkalommal hozzávetőlegesen 5500 korszerű fényforrás lelt gazdára.

Fotók: Máthé Daniella

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában