Úszás

2024.04.16. 08:55

Remekelt az UNI-Győri Úszó SE és Sebestyén Dalma

A budapesti Duna Arénában rendezett olimpiai kvalifikációs országos bajnokságon az UNI-Győri Úszó SE versenyzői az erős mezőnyben egyéni csúcsaik mellett 8 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek. A Széchenyi István Egyetem hallgatója, a MEFOB Feszt egyik nagykövete, Sebestyén Dalma egymaga nyolc érmet – köztük négy aranyat – gyűjtött.

Kisalföld.hu

Az UNI-Győri Úszó SE versenyzői az úszó országos bajnokságon, elöl, középen Sebestyén Dalma, a Széchenyi István Egyetem hallgatója.

A nagyszerű teljesítménnyel a győri fiatalok valamennyi csapatnál jobban teljesítettek, így az éremtábla élén végeztek, olyan óriásokat megelőzve, mint a BVSC, a Kőbánya SC, a Vasas vagy a Ferencváros.

 

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, nemcsak a medencében, hanem az azon kívül mutatott értékek miatt. Az itt töltött napok alatt minden pillanatban éreztem a koncentrációt, az akaratot és mindenekelőtt a sportemberi jelenlétet. Büszke vagyok arra, hogy rendkívül fiatal csapatunk ilyen szépen helytállt” – fogalmazott Petrov Árpád vezetőedző. Hozzátette, idén csak felnőtt szinten négy világversenyen – világbajnokságon, Európa-bajnokságon, olimpián, rövidpályás vb-n – vesznek részt úszóik, ezért – bár nem az országos bajnokság volt a szezon fő fókusza – óriási siker, hogy a világszínvonalú magyar úszósport hazai éremtábláján az UNI-Győri Úszó SE áll az élen.

A nemzetközi mezőnyben a győri Sebestyén Dalma, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, az idei győri MEFOB Feszt egyik nagykövete nyerte a legtöbb érmet: négy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel térhetett haza az országos bajnokságról.

„Idén szerencsére nagyon sok dolgom lesz, ez a verseny tulajdonképpen csak egy kirándulás volt. A szövetség által biztosított két edzőtábort mi a nyári Európa-bajnokság és az olimpia elé osztottuk be, vagyis ezek segítsége nélkül szerepeltünk így, ami több mint biztató. Nagyon köszönöm a csapatnak, és szeretteimnek, az ő kitartásuk nélkül biztosan nem szerepelhettem volna ilyen eredményesen" – értékelt Sebestyén Dalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában