Mentőhelikopterrel szállították kórházba

2024.04.29. 10:27

Késelés a bőnyi iskolában: megdöbbentő részletek derültek ki - fotók, videók

Tragédia történt hétfőn délelőtt a bőnyi iskolában: egy hatodikos osztálytársát szúrta le egy lány. Cikkünk folyamatosan frissül!

Kisalföld.hu

15:30 - Sajtótájékoztatót tart a rendőrség az esettel kapcsolatban

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Sajtótájékoztatót tartott a bőnyi késeléssel kapcsolatban. A tájékoztatón elmondták: hétfő reggel a bőnyi általános iskolában egy 12 éves kislány, egy másik lány osztálytársát hátba szúrta, egy 20 centiméter pengéjű késsel, melyet otthonról hozott és amelyet elrejtett az iskolai padjában. 
Az első órát követő kicsengetés után az osztály nagy része elhagyta a tantermet. Ekkor fogta a kést, és az előtte ülő társa hátába mélyesztette. Ezek után a kést ki is rántotta, majd a földre dobta. 

A sértett kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett el. A helyszínről mentőhelikopter szállította a győri kórházba. Már megműtötték, jelenleg az állapota életveszélyes, de stabil és az intenzív osztályon ápolják. 

Halállistát vezetett

Az elkövető lány egy listát vezetett, amelyen az osztálytársai nevei szerepelnek. Pirossal voltak megjelölve azok, akiket meg akart ölni, és zölddel azok, akiket nem. A rendőrség ezt a listát és a kést is lefoglalta. 

Nagy Ágnes rendőr ezredes hozzátette, az elkövető kislány egy jó tanuló, csendes gyermek, a motivációját a büntetőeljárás keretében vizsgálják. Jelenleg is tart a bűnügyi szemle, a kutatás és a kihallgatások is. Az elkövetőt gyanúsítottként vonják felelősségre, kora ellenére is, törvényes képviselői jelenlétével.

Nagy Ágnes rendőr ezredes, bűnügyi főkapitány helyettes Fotó: Rákóczy Ádám

Több gyerekkel akart végezni

A megszúrt kislány édesanyja is megszólalt: az iskolából, diákoktól származó információi szerint a hatodikos lány készült a támadásra és több diák neve is szerepelt a "halállistáján".

14.30 - Mindent megtesznek a kislány felépüléséért

Úgy értesültünk, hogy a megkéselt kislányt a győri kórházba szállította a mentőhelikopter, ezt kérdésünkre a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház megerősítette. Mint ahogy azt rövid közleményükben írják, mellkasi sérülésekkel érkezett a kórházba a kiskorú lány, akinek állapotáról személyiségi és betegjogokra való tekintettel bővebb tájékoztatást nem tudnak adni. Arról is tájékoztatták a Kisalföldet, hogy kollégáik mindent megtesznek a kislány gyors felépülése érdekében. A közlemény ez utóbbi zárómondata arra enged következtetni, hogy már stabil lehet a mellkason szúrt kislány jelenlegi állapota.

12.20 - A tragédia újabb részletei: még zajlik a kihallgatás,  mentőhelikopterrel szállították a diákot a kórházba

tragédia
Kollégáink a tragédia helyszínén, Bőnyben.
Fotó: Csapó Balázs

Információink szerint a Tankerülettől érkezett az iskolába két pszichológus is, akik szintén részt vesznek a kihallgatásban.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a eset helyszínére mentőautót, gyermek-mentőorvosi kocsit és mentőhelikoptert is riasztottak. Az életveszélyesen sérült kislányt sürgős helyszíni beavatkozások után mentőhelikopterrel szállították kórházba.

12.05 - Rendkívüli helyzet az iskolában

A szülőket egy Facebook csoportban tájékoztatta az iskola vezetősége reggel arról, hogy rendkívül esemény történt, jöjjenek a gyermekekért. Azt is elmondták, aki nem tudja hazavinni a gyerekeket, annak felügyeletet biztosítanak. Mindent az iskolában kellett hagyniuk a gyerekeknek. A táskáért sem mehettek be.

Egy aggódó szülő lapunknak elmondta: - A reggeli órákban a település Facebook csoportjában értesültem a tragédiáról, és azonnal indultam is az iskolához. A fiam a harmadik osztályba jár, nagyon sok osztálytársa sokkos állapotba került. A tornaterembe terelték össze őket. Aggódunk a kislányért, bízunk benne hogy hamar felépül.

11.55 - Reggel történt a tragédia, otthonról hozta a kést a diák

A friss információk szerint a tragédia a reggeli tanóra végén történt egy otthonról hozott késsel - osztotta meg lapunkkal Bőny polgármestere, Szabó Csaba.

Egy helyi lakos szerint szörnyű, hogy ilyen történhetett egy általános iskolában. Lesokkolta, hogy egy gyermek észrevétlenül vihet be magával kést az óráira.

Egy szemtanú megosztotta lapunkkal: - Annyit vettem észre, hogy reggel 9 körül ideértek a mentők és a rendőrök. Azt hittem csak a helyi erők, de aztán láttam, hogy a győriek. Láttam az aggódó szülőket, mindenhol rémült arcokkal találkoztam. Érezhető volt a feszültség és a félelem.

11.00 - A rendőrség közleménye

A szemtanú gyerekeket hallgatják ki szülői felügyelettel. A családok tanácstalanok, nem értik, hogy történhetett ilyen. Sokan a kezükbe temetett arccal kuporognak az iskola mellett. A tanárok segíteni próbálnak a gyermekeknek, érzelmi támogatást nyújtanak nekik.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Kérdésünkre elmondták, a főkapitányság ügyeletére április 29-én 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés, miszerint a bőnyi Szent István Általános Iskolában egy fiatal lány megszúrta tanulótársát, aki súlyosan megsérült. A mentőszolgálat munkatársai a sérült lányt kórházba szállították. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esetet bűntetőeljárás keretében vizsgálja, a helyszíni intézkedés jelenleg is tart.

 

10.45 - A gyerekekért jöttek a szülők.

Fotó: Csapó Balázs
Fotó: Csapó Balázs

10.30 - A helyszínen rengeteg a rendőr és az aggódó szülő. A gyerekeket csak a családtagjaik vihetik haza. Mindenki feszült, nagyon sok gyermek sír. 

10.20 - Késelés a bőnyi iskolában

Információink szerint a bőnyi általános iskolában reggel a szünetben leszúrta egy hatodikos osztálytársát egy lány. A sérült kislányt mentőhelikopter szállította kórházba. A gyerekek sokkos állapotban vannak, mindenkit hazaküldtek az iskolából. 

A legutóbb a tanárkéselő diák ügyéről írtunk márciusban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában