Idősbarát Lakásprogram

2024.04.29. 20:31

Győri idősek pályázhatnak lakásuk korszerűsítésére

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiója a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött szerződése alapján pályázatot hirdet az elsősorban szociális alapellátásokban részesülő időskorú személyek számára, lakhatási körülményeiknek részleges átalakítással, illetve akadálymentesítéssel történő javítására. A részleteket a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón osztották meg a győri Városházán.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Győr 2005-2007 években részt vett a Wel Hops európai projektben, amelynek keretében felmérték az idősek speciális lakhatási igényeit is. Ez teremtette meg a 2009-ben induló pályázati rendszer alapját. Az elmúlt években közel 65 millió forintot adtak át, amelyből 174 idős életfeltételeit javító lakáskorszerűsítés valósult meg. A cél, hogy az idősek minél tovább megszokott környezetükben maradhassanak, megőrizhessék önállóságukat.

2023-ban 8 helyszínen valósulhatott meg a korszerűsítés

a lakások átalakítása javította az idősek mindennapi életfeltételeit, különösen a lakásba való bejutást, közlekedést és a tisztálkodást könnyítette meg.

Idén ismét lehet pályázni

A pályázatra olyan magyar, 70 évnél idősebb magánszemélyek jelentkezhetnek, akik saját tulajdonú győri ingatlanukban laknak, amelyet 60 napnál nem régebbi, nem hiteles tulajdoni lappal igazolni tudnak. Nem nyújtható be pályázat, amennyiben az elmúlt 5 évben a pályázó az Idősbarát Lakásprogram keretein belül támogatásban részesült. Egy pályázó által pályázható összeg: minimum 100 000, maximum 900 000 forint. Egy lakásra egy támogatási kérelem nyújtható be

Pályázni írásban, a letölthető pályázati űrlap kitöltésével, és az abban előírt mellékletek csatolásával lehet május 20-ig.

A pályázat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-Dunántúli Regionális Központjában a 9021 Győr, Amadé László u. 1. címen, zárt borítékban a határidő lejárta előtt hétfőtől csütörtökig 9.00-15.00 óráig személyesen is leadható.

A borítékon tüntessék fel a „PÁLYÁZAT” szót. A pályázati adatlap és útmutató letölthető a www.maltai.hu/idosbaratlakasprogram, valamint a www.gyor.hu oldalakról. A pályázattal kapcsolatosan további információ kérhető a [email protected] e-mail címen és a 96/336-129-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában