Egészség

2024.04.27. 14:08

Futás 12 órán át a jótékonyság jegyében Jánossomorján - Fotók

Rászoruló gyermekek nyári táboroztatására gyűjtenek a Lions 12 órás jótékonysági futáson, mely szombaton reggel 8-kor rajtolt és este 8 órakor ér véget. A futás családokat, vállalkozásokat egyaránt megmozgatott.

Mészely Réka

A mosonmagyaróvári Lions klub jánossomorjai fiókszervezete harmadszor szervezett jótékonysági futást a kisvárosban: a mozogni és segíteni vágyók tizenkét órán át kapcsolódhatnak be a programba. 

Futás a jótékonyság jegyében

– Több mint három éve alakult meg a mosonmagyaróvári Lions klub jánossomorjai fiókszervezet tizenhárom taggal. Szerettük volna összekötni az adományozókat az adományozottakkal, arra rászorulókkal. A Hanságfutást is szervező Bognár László adta az ötletet a tizenkét órás futásra – tudtuk meg a jánossomorjai csoport mozgatórugójától, Nagyné Kő Máriától, aki néhány éve kezdeményezte a kisvárosban egy hiánypótló, karitatív civil szervezet létrejöttét. Akkor kollégáiból és barátaiból verbuválódott a csapat, mely aktívan tevékenykedik Jánossomorján. 

 Nagyné Kő Mária arról számolt be, hogy egy raktárat működtetnek, ahol adományokat tudnak gyűjteni a ruháktól, cipőktől a könyveken keresztül a használati tárgyakig. Ezeken túl segítettek már élelmiszerrel, tüzelővel és szemüvegkiváltással is az arra rászorulóknak. A segítségnyújtásban partner a lakosság és a helyi önkormányzat is.

Ezúttal a gyermekek nyári táboroztatására gyűjtenek. 

Egy kör 50 forintot ért

A Jánossomorjai Pihenő- és Szabadidőpark 365 méteres rekortán futókörére várták az érdeklődőket. Egy kört 50 forintért lehetett lefutni. Este 8 óráig lehet még ehhez csatlakozni. A résztvevők futás közben a PEZ Kft. által felajánlott termékekkel frissíthetnek. A Jánossomorjai Lions Klub tagjai zsíroskenyérrel és teával vendégelik meg a futókat. 

Közösségformálás

Sok család, vállalkozás munkatársai is rajthoz álltak. Látogatásunkkor a város vezetése is futott éppen, Lőrincz György polgármester, Bella Zsolt alpolgármester és a helyi képviselők is együtt mozogtak a jó célért. 

– A város minden jótékonysági programot támogat. A Lions klub fiókszervezete egy új civil kezdeményezés, tagjai nagyon aktívak, akik már több programot is szerveztek. Az ilyen rendezvények közösséget is formálnak – vélekedett Lőrincz György.

Bella Zsolt arról beszélt, hogy Jánossomorján öbb olyan rendezvény is van, mely a mozgást népszerűsíti. A Hanságfutásra és a Fut a város programra is felhívta a figyelmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában