Bérlet az egyetemistáknak

2024.05.08. 18:00

Jön a klasszikusok évada - Ismertették a győri színház következő évi repertoárját, mutatjuk az új darabokat - XXL-galéria

Klasszikusok könnyedén címmel ismertette 2024/25-ös évadát a Győri Nemzeti Színház szerdán a teátrum Csillárszintjén, melyben ismét helyet kap egy Győri Balett előadás. A megszokott bérletek mellett már nem csak a kis-és középiskolások, hanem az egyetemistáknak is külön sulibérletet hirdettek. A nagyszínpadi premierek ismét szombaton debütálnak a következő évtől.

Simon Roberta

Felvételünkön Horváth Mónika, aki az Evitában szerepel majd. Fotók: Csapó Balázs

Szimfonikus balett

Számtalan nagysikerű cselekményes produkció után szimfonikus balettel tér vissza a bérletes közönséghez a Győri Balett. Kortárs, nemzetközi koreográfusok készítenek előadást városunkban Tranzit címmel.

A fiatal angol koreográfus, Jordan James Bridge Falling into Jupiter darabja és a Dél-Koreából érkező Kim Jung-a Mirror című táncjátékát láthatják egy este alatt két részben novembertől.

Velekei László, a Győri Balett igazgatója és Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója a szerdai évadhirdető sajtótájékoztatón. Fotó: CSAPO BALAZS

Mozgalmas, sűrű és izgalmas évadra készülünk. Viszont még jelenleg is zajlanak a munkák a színfalak mögött, a Riviéra vadorzói főpróbahete tart és hamarosan újabb próbafolyamatokat kezdünk, valamint készülünk a II. Duna Fesztiválra

 - mondta Bakos-Kiss Gábor, a teátrum direktora.

A Győri Nemzeti Színház 2024/25-ös évadában hét nagyszínpadi, két Kisfaludy termes, két Padlásszínházi és három ifjúsági darab bemutatójára készül.

Őszi nyitány

Szeptemberben a Hárman a padon című színművel nyitják a következő évadot Bende Ildikóval, aki 50 éve tagja a társulatnak. Rupnik Károllyal és Maszlay Istvánnal alakítja az ikonikus hármast, az előadást pedig Bakos-Kiss Gábor rendezi a Kisfaludy teremben. A sort a nagyszínpadon folytatják: Csankó Zoltánnal és Ilja Bocsarnikovsz rendezésében nézhetik meg szintén szeptemberben a Szentivánéji álom vígjátékot.

Gadó Anita és Horváth Mónika az Evita musical két főszereplője örvendeztette meg publikumot a darab egyik ikonikus dalával. Fotó: CSAPO BALAZS

Evita Győrben

Októberbe átfordulva Arany és Petőfi után Jókai életét is megelevenítik a győri színpadon, amit Kszel Attila ír és rendez a fiataloknak. Illetve városunkba érkezik Szikora János rendezésében egy Puccini operacsemege, a Bohémélet.

Az év vége felé közeledve mutatják be A csengő című vígoperát, melyben Zakariás Zalán rendezi a színházigazgatót. Bakos-Kiss Gábor közben színészi kvalitásai mellett rendezői tehetségét is megcsillogtatja az Evita musicallel, melynek bemutatója idén nyáron lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadán.

Karácsony előtt debütál az alig 20 éves Holczer Dávid Balettláb munkája Móczár Bence rendezésében a Padlásszínház-térben. Ugyanitt láthatjuk Hajdu Tibortól és Zakariás Zalántól a III. Richárd monodrámát.

Móczár Bence, Zakariás Zalán és Hajdu Tibor is remek darabokat rendez a következő évadban. Fotó: CSAPO BALAZS

Sulibérletes bemutató

Az új évet A hülyéje nagyszínpadi bohózat nyitja januárban. Februárban visszatér Márkó Eszter Boldog mese című ifjúsági darabjával, majd a 200 éve született Jókai Mór emlékévhez kapcsolódva mutatják be Ungvári Istvánnal a főszerepben Egy magyar nábob című romantikus drámát. A 2024/25-ös évad utolsó sulibérletes és Kisfaludy termes előadása a Szaffi lesz, melynek rajzfilm változatát sokan ismerhetik. 

A családi musicalt Hajdu Tibor rendezi, aki izgatottan várja élete első rendezői kihívásait, főleg, hogy egy nagyszínpadi művet kell kisebb térbe adaptálnia.

"Jaj de jó a habos sütemény"

A következő évad végére érkezik a Fiatalság, bolondság című zenés vígjáték az operett kedvelőinek, Galambos Péter rendező ígérete szerint felcsendül a Jaj de jó a habos sütemény...című klasszikus is.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindig örömmel a színházba a társulatok tagjaival találkozni. - Győr méltán büszke az együttesekre, ezért vagyunk, hogy zavartalan legyen a kulturális élet fenntartása. Próbálunk városvezetőként is megfelelni azoknak a kihívásoknak, hogy jó legyen itt színésznek és balettművésznek lenni – fogalmazott.

Bérletvásárlási lehetőségek

A bérletújítás pénteken, május 10-én kezdődik a Győri Nemzeti Színházban és május 31-ig tart. Az új bérleteket június 4-től válthatják ki az érdeklődők június 30-ig, majd augusztus 26-tól az utolsó bérlet zárásáig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában