Érettségi vizsga

2024.05.08. 07:15

Történelem érettségi 2024 - Fotókon mutatjuk a megoldásokat, videós elemzés a kisalfold.hu-n

A középszintű történelem érettségi megoldásokat Németh Tibor, a győri Kazinczy-gimnázium igazgatója, történelem szakos tanár oldotta meg.

Kisalföld.hu

Videós elemzés a középszintű történelem érettségiről

Történelem érettségi 2024 megoldások (középszint)

Korábban

Szerdán délelőtt 9 órától a történelem írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák. Történelemből középszinten 68 802, emelt szinten 7679 diák vizsgázik.

Történelem
Történelem érettségi - Újabb nap, újabb vizsga - Fotónk a keddi matekérettségin készült - Fotó: MTI-Krizsán Csaba

Történelemből középszinten 68 802, emelt szinten 7679 diák vizsgázik.

7 pontban, miért fontos a történelem

  • Megismerteti az embereket az emberiség múltjával és kultúrájával, segítve őket abban, hogy megértsék a jelenüket és alakítsák a jövőt.
  • Fejleszti az analitikus gondolkodást, a kritikai értékelést és az érvelési képességet a történelmi események és folyamatok elemzése során.
  • Hozzájárul a társadalmi és politikai tudatosság növeléséhez, segítve az embereket abban, hogy jobban megértsék a társadalmi struktúrákat és politikai rendszereket.
  • Segít megérteni és értékelni a különböző kultúrák és népek közötti kapcsolatokat és konfliktusokat.
  • Kiemeli a fontos eseményeket és személyiségeket, amelyek formálták a világot, és bemutatja azoknak a hatását a jelenre.
  • Képessé teszi az embereket arra, hogy értékeljék a források hitelességét és értékét, valamint megértsék az interpretációs különbségeket.
  • Felkészíti az embereket az állampolgári felelősségekre és az aktív részvételre a társadalomban, segítve azokat abban, hogy értelmes döntéseket hozzanak a közügyekben.

2023-ban így látták a diákok a történelem érettségit >>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában