Előzzük meg a balesetet

2024.04.16. 11:06

Szeszélyes, esős áprilisi hasznos tanácsok a győri rendőrségtől

Hat tanáccsal segíti a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedőket.

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

A közlekedési balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az út-, az időjárási és a látási viszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban. Bizonyos szabályokat tartsunk be az esős időjárás miatt megváltozott útviszonyok esetén a balesetmentes közlekedés érdekében! Egy könnyű záporban is rengeteg hibát lehet ejteni autósként, de még többet, ha özönvízszerűen zúdul ránk az eső. A legtöbben hajlamosak vagyunk ugyanazokat a hibákat elkövetni, vagy inkább bizonyos dolgokat elfelejteni - írta a police.hu.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet a közlekedési balesetek elkerülése érdekében:

1. Vezessen lassabban, esőben életet menthet! Száguldozni sosem kifizetődő!

2. Esőben gondoljon a kanyarokra, hogy ne térjen le az útról, ne csússzon az árokba vagy az előtte haladóba!

3. A felüljárókon, a hidakon, továbbá az erdősávval védett útszakaszokon az átnedvesedett falevelek miatt fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyen helyeken kellő időben csökkentse a jármű sebességét!

4. Látszódjon rendesen esőben is! A világítás lakott területen kívül mindig kötelező! Lakott területen belül nem kötelező a tompított fényszóró használata, de nem is tilos – rossz idő, főleg eső esetén erősen ajánlott!

5. Ha pedig úgy zuhog, mintha dézsából öntenék, és az ember orra hegyéig sem látni, akkor jobban teszi, ha félrehúzódik egy biztonságos helyen, fenn hagyja a helyzetjelzőt, bekapcsolja az elakadásjelzőt, és vár, amíg kicsit csendesedik!

6. Ne feledje, hogy a biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában