Sport és Kreatív Technikum

2024.04.16. 07:55

Sportágazati szakmai nap Győrben - fotók

A sportágazat szakmáiról rendezett tudásmegosztó fórumot a Győr SZC Sport és Kreatív Technikum. Az IKK Zrt. szakmai műhelyprogram sorozatának keretében megszervezett programra 45 intézményből 140 vezető és oktató, illetve a diákok számára szervezett projektfoglalkozásra 61 tanuló regisztrált.

Kisalföld.hu

A konferencián Hudacsek Lászlóné, az IKK szakmai igazgatója beszélt a módszertani központ működéséről, a szakmai képzések újdonságairól. A mozgás egészségmegőrző szerepéről Révész Máriusz az Aktív Magyarországért felelős államtitkár prezentált, a fitness lehetőségeiről Dr. Zopcsák László, az edzői életpályáról Dr. Baji Balázs az NSÜ képviseletében, a korszerű tananyagtartalmak létrehozásáról Dr. Bognár József az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemről.

A Sport és Kreatív Technikum által kidolgozott pilot programot – melynek lényege, hogy a végzős fitness-wellness instruktor tanulók bekapcsolódnak az SZC technikumainak testnevelésóráiba szakmai gyakorlatként – Erdősi Zoltán szakmai oktató mutatta be.

A sportedző (a sportág megjelölésével) – sportszervező és a fitness-wellness instruktor szakmákról szóló plenáris ülést szekciókra bontott megbeszélés követte, melynek témái között szerepelt a szakmai gyakorlatok, az ágazati alap- és a szakmai vizsga tartalma és lebonyolítása, illetve a projektoktatás formái. Ugyanakkor szó esett arról is, hogy az egyes intézmények milyen saját maguk által összeállított tananyagokkal valósítják meg a Képzési és kimeneti követelményekben előírtakat, hogyan tudják kezelni a sportágak egyre szélesebb skáláját, milyen módszertani megoldásokkal sajátíttatják el a sportszakmák elméleti és gyakorlati tartalmait. A duális képzésről a GYMSMKIK koordinátora, Kóbor Adrienn tájékoztatott.

Külön szekcióba kerültek a tanácskozásra érkező tanulók, akik a csoportokba rendeződve megterveztek és megalkottak több gimnasztikára épülő feladatot, melyet meg is valósítottak, majd videón rögzítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában