Szakmai nap

2024.04.15. 14:57

Elismerést vehetett át a győr-moson-soproni kutyás polgárőrség vezetője

Két helyszínen zajlottak április 13-án megrendezett rendőr-polgárőr szakmai nap programjai. A rendezvény a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság tatai csapatpihenőjében kezdődött, ahol a megnyitót követően elismeréseket adtak át. Kitüntették a győr-moson-soproni kutyás polgárőrség vezetőjét, Borsó Rolandot.

Simon Roberta

Olyan rendőrök és polgárőrök munkáját jutalmazták, akik kiemelkedő tevékenységükkel példaként állíthatók a közösség elé. Győr-Moson-Sopronból kitüntették Borsó Rolandot a vármegyei kutyás polgárőrök vezetőjét. A főkapitányság és a rendőrkapitányságok vezetői mellett részt vett dr. Túrós András nyugállományú rendőr altábornagy, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is.

Borsó Rolandot, a vármegyei kutyás polgárőr szövetség koordinátorát is elismerték kiemelkedő munkájáért. Fotó: police.hu

A Polgárőr Akadémia keretén belül a nap első felében szakmai egyeztetés zajlott a rendőr és polgárőr vezetők között, megbeszélték a közös feladatokat. Hangsúlyozták, hogy a rendőrség és a polgárőrség stratégiai partnerek, a folyamatos szakmai konzultációknak és képzéseknek köszönhetően pedig az együttműködés évről évre szorosabb és hatékonyabb.

Délután kutyás rendőröket és polgárőröket képeztek Tatabányán. A gyakorlati feladatok során a résztvevőknek három helyszínen különböző szituációkban kellett helytállniuk. Ezután Molnár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozatának elnöke vezetésével kiértékelték a végrehajtást.

Kutyás polgárőröket is vizsgáztattak a  rendezvényen. Fotó: police.hu

A szakmai nap zárásaként a rendőrség és a polgárőrség vezetői visszatértek Tatára, ahol kihelyezett elnökségi ülésen értékelték a szakmai napot. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a hasonló képzések elősegítik a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködést, ezért célként tűzték ki további szakmai programok megszervezését.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában