Száll a kakukk fészkére

2024.04.16. 10:41

A győri nagyszínpadon mutatkozik be a bősárkányi színjátszók előadása

Nagyszínpadra viszi a Száll a kakukk fészkére című előadását a bősárkányi Bő-ART Színjátszó Társulat. Április 26-án láthatja a közönség a csoportot, jegyek még kaphatók.

Cs. Kovács Attila

Az amatőr színészek megkezdték a felújító próbákat. Izgulnak, de nagyon várják a győri fellépést. Fotó: Bő-ART

Győrben, a Richter Terem színpadán mutatkozik be jövő hétvégén a bősárkányi Bő-ART Színjátszó Társulat. Az amatőr művészeti csoport legújabb darabját, a Száll a kakukk fészkére című, kétfelvonásos, amerikai drámát mutatja be a vármegyeszékhelyen. Izgatottan várják a fellépést a színészek, hiszen komoly mérföldkőnek számít a társulat életében ez a szereplés. 

– Április 26-án, pénteken este láthat bennünket a közönség a Richter Teremben. Szerettük volna megméretni magunkat egy nagyobb városban is, hiszen úgy vettük észre, hogy van igény a darabra. Álmodtunk egy nagyot – fogalmazott a Kisalföldnek Németh Fáni, a társulat vezetője. – Vannak még eladó jegyek és ezzel kapcsolatban egy akciót is meghirdettünk. A Bő-ART közösségi oldalán online játékkal, kvízkérdésekre adott válaszokkal páros belépőket nyerhetnek a szerencsések. 

Németh Fáni elmondta: a felújító próbákat már elkezdték. A Billy Bibbit játszó színészük kénytelen volt lemondani egy időre a szereplést, ezért a helyére Hernicz Albertet „szerződtették”. A csornai származású művész komoly színházi, színpadi tapasztalattal rendelkezik, így nem okoz gondot a váltás. Új szereplő lesz Bagó Veronika is, aki Sandrát alakítja a darabban. A napokban összeállítják a díszletet és a próbák már abban folytatódnak. 

A jövőről Németh Fáni megjegyezte: a Száll a kakukkot a Richter Terem után májusban Kimlén láthatja a közönség, a felújított művelődési házban, illetve ősszel Hajdúböszörményben mutatják be. Ott szintén egy komoly, nagy nézőteret kell megtölteniük, illetve a nagy színpadot „betölteniük”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában