Torna Eb

2024.04.16. 09:33

Kialakult a magyar férfiválogatott, három győri induló

Kisalföld.hu

Mészáros Krisztofer

Keretet hirdettek a férfiaknál az Európa-bajnokságra. A Riminiben megrendezendő kontinensbajnokságon Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond kap helyet a csapatban, és egyéniben induló lesz még Závory Szilárd is. Közülük Mészáros, Tomcsányi és Molnár a Győri AC versenyzői.

Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya elmondta, csapatban a cél, hogy az első nyolc között végezzenek a magyarok. 

„Ezenkívül egyéni összetettben két versenyzőnket várnám a legjobb 16-ba, és további két szerfináléban bízom. Természetesen az Eb-n még van olimpiai kvótaszerzésre is lehetőség. Itt az a tornász harcolja ki a párizsi indulást, aki egyéni összetettben a legelőkelőbb helyen zár azok között, akik korábban nem rendelkeztek ötkarikás kvótával.” – mondta Kovács István. A magyar keretbe három hatszeres lesz: Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián és Tomcsányi Benedek.

A Riminiben megrendezendő Európa-bajnokságon a férfiak április 24-én kezdenek. A magyaroknak eddig egy olimpiai kvótája van férfiaknál, azt Mészáros Krisztofer szerezte a tavalyi világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában