Vérszívók ellen

2024.04.29. 21:00

Gyérítik a szúnyogokat Jánossomorján

A helyi önkormányzat is felveszi a harcot a vérszívók ellen Jánossomorján: hétfőn földi és kémiai szúnyoggyérítést végeznek, kedden pedig szúnyoglárvák elleni tablettákat osztanak ki.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: mycteria

Jánossomorja önkormányzata földi, kémiai szúnyoggyérítést végeztet a város teljes területén, beleértve Hanságligetet és Újtanyát is, április 29-én, hétfőn, az esti óráktól.

Amennyiben pótnap válik szükségessé, annak idejéről később nyújtanak tájékoztatást.

A felhasznált irtószer: DELTA SECT 1,2 ULV, ami méhekre veszélyes. A méhészek kiértesítését és egyeztetési lehetőségről való tájékoztatását az önkormányzat végzi.

Felhívják a figyelmet: a csípőszúnyogok ellen mi is hatékonyan felléphetünk az udvari növényzete permetezésével és pangó vizei kezelésével!

A helyi önkormányzat továbbá támogatja a lakókat a portákon végzett szúnyoggyérítésben, hiszen a központi és önkormányzati földi, kémiai gyérítések mellett az otthoni permetezés és pangóvíz-kezelés is sokat tehet a város szúnyogfertőzöttsége ellen.

A figyelemfelhívás érdekében ingyenesen osztanak szúnyoglárvák elleni tablettákat, amivel az esővízgyűjtök, kerti tavak, egyéb udvari vízfelületek eredményesen kezelhetők. Az érdeklődők először április 30-án 13 és 15 óra között vehetik át a kiosztott tablettákat a Balassi Bálint Művelődési Ház parkolójában, a csomagkiadó automata mellett.

Az akció a készlet erejéig tart.

Az akcióban minden porta vagy telektulajdonos egy-egy csomagot vehet át.

Akinek nem megfelelő ez az időpont, de igényelni szeretne tablettát, hívja a városüzemeltetés munkatársát, Horváth Gábort a +36 30 019 8733-as telefonszámon.

A szer használati utasítását mindenképpen érdemes elolvasni használat előtt, de lényeges, hogy az így kezelt locsolóvíz étkezésre termelt növények öntözésére nem alkalmas.

További fontos tudnivalók olvashatók a város szúnyog-kisokosában, a honlapon!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában