Küzdősport

2024.04.16. 14:06

Hét érmet szerzett a győri klub Debrecenben

A XIII. Eskrima/Kali/Arnis országos bajnokságot idén is a Doce Pares Eskrima magyarországi központjában, a debreceni Eskrima-iskola épületében rendezték. A versenyzők különböző kategóriákban küzdöttek a helyezésekért.

Kisalföld.hu

Négy arannyal gazdagodtak a győriek.

A győri eskrimások négy országos bajnoki címet szereztek botharcban és késharcban, összesen pedig hét érmet bezsebelve tértek haza a Fülöp-szigeteki harcművészetek hazai versenyéről. 

A bajnokság a formagyakorlatokkal kezdődött, mely fontos része minden tradicionális harcművészeti stílusnak. A maximum három percig tartó betanult koreográfiát bármilyen fegyvernemmel bemutathatja a versenyző.

Ezt követően a gyermek egyérintéses kategóriák jöttek, majd a felnőtt férfi és női, valamint a szenior (40 év feletti) versenyek következtek.

Mindenkinek lehetősége nyílt akár több kategóriában is indulni, így volt, aki formagyakorlatban, egyérintéses bot, egyérintéses kés, valamint full-contcat küzdelemben is indult egymás után.

A győri iskolából hatan mérettették meg magukat.

Eredmények

Női felnőtt first hit bot: 1. Kamocsai Péterné. Női felnőtt full contact: 2. Kamocsai Péterné. Szenior first hit bot: 1. Károlyi Árpád. Szenior first hit kés: 1. Károlyi Árpád, 4. Sven Seifert. Szenior full-contact: 1. Károlyi Árpád. Felnőtt férfi full-contact: 2. Kozma Áron, 3. Csáforda Tamás 4. Sági Szabolcs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában