Jégkorong

2024.04.15. 08:51

Andersen Liga – Tömegverekedés után lett bajnok az UNI Győr ETO HC – Videón a bunyó

Az UNI Győr ETO HC 5–1-re vezetett a második harmadban a Lehel HC ellen a jégkorong Andersen Liga döntőjének harmadik meccsén, mikor a két csapat játékosai összeverekedtek. A kiállítások miatt "elfogyott" a jászberényi gárda, így nem folytatódott a mérkőzés, ám a győriek így is megszerezték az aranyérmet.

Kisalföld.hu

Bajnoki címet szerzett az Andersen Ligában az UNI Győr ETO HC.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–Lehel HC 5–1 (4–1, 1–0) – a 34. percben félbeszakadt

Győr, Andersen Liga-döntő, 3. mérkőzés, 638 néző. V.: Gebei, Tóth R.

ETO: Kornakker – Vas 1, Láday Á., Sipák, Kiss Á., Jábor (1). Cs.: Fekete, Takács, Makovics (1), Nagy M. 1, Lévai, Majoross (2), Csölle, Madácsi 1 (2), Horváth R. 1, Almási 1 (2), Vojnits, Láday B., Wenner, Csata, Koczkás. Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

Gsz.: Horváth R. (10.), Madácsi (14.), Nagy M. (17.), Vas (19.), Almási (34.), ill. Tiurikov (7.).

Az ünnepélyes korongbedobást Sebestyén Dalma, az UNI-Győri Úszó SE sportolója, a 200 m női vegyes és 4x100m vegyes-váltó friss magyar bajnoka végezte el.

A 7. percben egy emberelőnyös helyzetet kihasználva a jászberényiek első veszélyes támadásukat gólra váltották Tiurikov révén. 0–1.

A 10. percben Madácsi Benedek emberelőnyben lőtt nagy erővel a kapura, amihez Horváth Richárd ért hozzá jól. 1–1.

A harmad második fele egyértelműen a győriekről szólt. A 14. percben nagyon rossz ütemben cseréltek a vendégek, amit ezen a szinten már nem lehet megúszni: Majoross vette észre a kínálkozó lehetőséget és passzolta a korongot Almásinak, aki ziccerhelyzetbe tudta hozni Madácsit, ő pedig ilyen szituációkban nem szokott hibázni. 2–1. Bő három perccel később emberelőnyben támadhattak a hazaiak és gyönyörű Jábor–Makovics–Nagy M. összjáték végén utóbbi talált be. 3–1. A 19. percben Almási indította a győri kapu vonalából nagyszerű emeléssel Vast, aki kilőtte a bal alsót. 4–1.

A második harmad kiegyenlítettebb játék képét hozta el, adódtak helyzetek mindkét oldalon, de gól nem született egyikből sem. Nagy lélektani előnyt szereztek a házigazdák azzal, hogy sikerült kivédekezniük egy kettős emberhátrányt is. A 34. percben pedig az emberelőnyük utolsó másodperceit használta ki Almási és varrta be a korongot a hosszú felsőbe. 5–1.

A kisebb-nagyobb szabálytalanságok, kakaskodások az egész mérkőzés folyamán jelen voltak, érezni lehetett az egész szezon alatt felgyülemlett feszültséget mindkét csapat játékosain. Fél perccel az 5. hazai gól után egy palánk melletti tumultusnál a vendégek épp a büntetőpadról visszaérkező 21-ese kétszer is bottal lökte hátulról Kiss Ádámot, amiért természetesen járt a kiállítás, de még visszakanyarodott, ekkor pedig Kornakker Dániel „húzott be” neki egyet, ez pedig robbantotta a puskaporos hordót és kisebb tömegverekedés tört ki a jégen. Végül öt-öt játékost küldtek ki mindkét csapatból a büntetőpadra, majd később az öltözőbe végleges kiállítással. Emiatt a vendégek létszáma a megengedett alá csökkent, így a játékvezetők lefújták a találkozót, amivel a győri csapat bajnoki címet szerzett, hiszen 3–0-ra megnyert a párharcot.

Az érmeket és a kupát Radnai Károly, az Andersen Magyarország ügyvezetője, Szombati-Serfőző Eszter, az UNI Pro Sport Kft. ügyvezetője, valamint dr. Gyömörei Tamás, a SZE Sport és Rekreációs Központ vezetője adta át.

A győriek egy egyéni díjat is begyűjtöttek: Madácsi Benedek lett a szezon legeredményesebb játékosa.

A zöld-fehérek emellett elsők lettek a MEFOB-on is, míg az európai egyetemi ligában (EUHL) a hetedik helyen zártak.  

A verekedés a videón 1:42.09-nél kezdődik:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában