Pihenő az ügyelet után

2022.04.29. 11:00

Május elsejétől változások várhatók a háziorvosi ellátásban a Mosonmagyaróvár környéki településeken

Jövő hónaptól érdemes előre tájékozódni, ha felkeresnénk háziorvosunkat a Mosonmagyaróvár környéki településeken, ugyanis az új rend szerint az ügyeleti napja után a doktor helyetteséhez fordulhatunk.

kisalfold.hu

Május elsejétől változások várhatóak a háziorvosi ellátásban – hívta fel olvasóink figyelmét dr. Porpáczy Krisztina, a Mosonmagyaróvári járásban dolgozó vidéki háziorvosokat összefogó Községek Orvosi Ügyelete Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. 
– Mint ahogy sokan tudják, a vidéki háziorvosok és asszisztenseik a napi munkájuk mellett rendszeresen vállalnak ügyeletet is a betegek folyamatos és zavartalan ellátásáért. Ez a munka így gyakran 24 órát meghaladó folyamatos igénybevételt jelent számunkra. Emiatt azt a lehetőséget kaptuk az európai és a magyar kórházi normáknak megfelelően, hogy az ügyeleti napunk utáni munkanapot pihenőnapként vehessük igénybe, éppen a betegek érdekében – hangsúlyozta dr. Porpáczy Krisztina. 
Az orvosi ügyelet vezetője hozzátette, hogy a fáradt, kimerült orvos és ápoló nehezebben végzi a munkáját is. A pihenőnapot igénybe vevő háziorvos praxisában lévő betegeknek ilyen esetben nem lesz helyben, a településeiken rendelés. Szükség esetén az előre kijelölt háziorvosi ellátást kell majd igénybe venniük maximum havi két alkalommal a pácienseknek. Az adott praxisokhoz tartozó ellátottak minden esetben időben számíthatnak a tájékoztatásra a település különböző csatornáin (kábeltévé, online felületek, rendelő ajtaján) arról, hogy kit kell keresni sürgős szükség esetén, hiszen az ügyeleti rend mindig három hónapra előre tervezhető. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!