Nyári időszámítás

2024.05.02. 13:11

Nyitva a Hegykői Csipkeház

Kisalföld.hu

Nyári időszámításra állt át a Hegykői Csipkeház május elsején. Ez azt jelenti, hogy szeptember 30-ig hétfő kivételével mindennap 11–17 óráig várják a vendégeket előzetes bejelentkezés nélkül is. A több mint 250 höveji csipkét bemutató, gyönyörűen felújított és berendezett épületben újdonságokkal és meglepetésekkel is készültek. A szezont egy anyák napi minitárlattal köszöntik, a tárlókban régi újságok lapjairól köszönnek vissza édesanyák és gyermekeik. 

Szigethy Istvánné egyedülálló höveji csipkegyűjteményének, „A bölcsőtől a szemfedélig” című kiállításnak helyet adó, kétszáz éves épület mindig tartogat meglepetéseket. A kemencés és tisztaszobás, ősi magyar vidéki életet bemutató tárgyak között jó elidőzni, a ház mögötti fűszer- és gyógynövénykertben pedig már ere- jét gyűjti a nyári nagy színorgiára a számtalan növény. Mögöttük a pajta a paraszti élet relikviáit mutatja be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában