Női kosárlabda

2024.05.08. 20:32

NB I – Kikapott Szekszárdon a Sopron Basket, ezzel a negyedik helyen zárt

A Magyar Kupa-arany mellé nem szerzett bajnoki érmet a Sopron Basket, miután a bronzcsata mindent eldöntő, harmadik meccsén simán kikapott Szekszárdon.

Kisalföld.hu

Fegyverneky Zsófia (lilában) vereséggel fejezte be sikerekben gazdag pályafutását.

Fotó: Makovics Kornél

Szekszárd–Sopron Basket 91–75 (29–23, 27–20, 22–13, 13–19)

Szekszárd, női NB I, a 3. helyért, 3. mérkőzés, 800 néző. V.: Földházi, Montgomery-Tóth, dr. Németh.

Szekszárd: Horváth B. 6, MIKLÓS 12, Theodoreán 3, Mányoky 4, MONROE 20. Cs.: WESTBELD 15/9, Sztanacsev 5, KRNJICS 12, BOROS 12/3, Holcz 2, Bernáth. Edző: Djokics Zseljko.

Sopron: PAPP K. 20, FEGYVERNEKY 13/6, Böröndy 2, VARGA A. 16/6, BROOKS 19. Cs.:Sitku 2, Turner 3, Toman D., Jevtovics. Edző: Gáspár Dávid.

Amellett, hogy ki lesz a bronzérmes, az volt a meccs kérdése: kinek a búcsúja sikerül szebben, Fegyverneky Zsófiáé az aktív játéktól, vagy Djokic Zeljkoé a szekszárdi kispadtól.

 

Mindkét csapat alacsony szerkezettel kezdett. Az irányítók pontjaival kezdődött a találkozó: Papp a Sopronnak szerzett vezetést, Horváth egyenlített. Váltott vezetéssel, fej fej mellett haladtak a felek, majd a szakasz közepén a padról triplával beszálló Westbeld és Miklós révén öt ponttal ellépett a Szekszárd. A Sopront Papp kosarai és Brooks büntetői tartották versenyben. A kosarakban gazdag szakasz végén hat ponttal vezettek a hazaiak.

Monroe duplájára Papp hármassal felelt a második etap elején. Kettejük dobópárbaja mellett tartotta öt és tíz pont közötti előnyét a Szekszárd. A szakasz közepén Boros villanásaival 11 ponta nőtt a különbség. A látványos játékot hozó félidő Westbeld kosarával és 13 pontos hazai vezetéssel zárult.

Theodoreán triplájával kezdődött a második félidő, Brooks szép duplával felelt rá. A Szekszárd minden támadását kosárral fejezte be a második félidő elején, 10–2-es két és fél perccel indítva húsz pont fölé növelte előnyét. A harmadik negyed első felét 14–4-re nyerték az ekkor remek dobóformát kifogó szekszárdiak, ls ezzel gyakorlatilag eldöntötték a találkozót, amely az aktív játéktól búcsúzó Fegyverneky gyönyörű triplájával ért véget.

A Sopron Basket pénteken 19 órakor tartja szokásos közönségtalálkozóját, melyen a következő évi kerettel és célokkal kapcsolatos bejelentést tesz Török Zoltán ügyvezető, illetve hivatalosan is elbúcsúztatják Fegyverneky Zsófiát.

Nyilatkozatok

Djokics Zseljko: – Bajnoki döntőnek ért fel a párharc, nagyszerű csapat ellen sikerült megszereznünk a harmadik helyet. Az első emlékezetes mérkőzést a Sopronnal szemben vívtam szekszárdi edzőként, amit végül telt ház előtt nyertünk meg. Most pedig ellenük búcsúzom a klubtól. Mint egy gyorsvonat, úgy száguldott el ez a nyolc és fél szezon, köszönöm ezeket a csodálatos éveket a szurkolóknak, a klubnak, a stábtagoknak és nem utolsó sorban a játékosaimnak.

Gáspár Dávid: – Abszolút megérdemelt a Szekszárd győzelme, és így a bronzérme. Büszke vagyok a csapatom egész éves teljesítményére. Voltak nagyon szép időszakot, de az akadályokat is jól vettük. Egyetlen szándék vezérelt, hogy fejlődjünk. Hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk egy olyan csodálatos sportkarriernek, mint amit Fegyverneky Zsófia ezen a mérkőzésen lezárt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában