Női kosárlabda

2024.05.04. 20:42

NB I – Fegyverneky soproni búcsúmeccsén örömjátékkal nyert a címvédő

A Sopron Basket 25 ponttal verte a Szekszárdot a női kosárlabda NB I bronzmeccsén, így kiharcolta a döntő ütközetet. Fegyverneky Zsófia a Novomatic-arénában utoljára lépett pályára profiként, a búcsúmeccse így viszont szerdán, Szekszárdon lesz.

Kisalföld.hu

Sopron Basket–Szekszárd 78–43 (18–12, 26–8, 19–11, 15–12)

Sopron, női NB I, a 3. helyért, 2.mérkőzés,  1000 néző. V.: Cziffra, Győrffy, Nyilas.

Sopron: Papp K. 4, FEGYVERNEKY 15/9, BÖRÖNDY 16/3, Varga A. 1, BROOKS 30/9.. Cs.: Sitku 2, Toman D., TURNER 10, Jevtovics, Edző: GÁspár Dávid. 

Szekszárd: Stanacev 4,  Horváth B. 2, Theodoreán, WESTBELD 13, Monroe 7. Cs.: Krnjic 6, Boros 1, Mányoky 4, Miklós 3, Bernáth 3/3, Szűcs, Holcz. Edző: Djokics Zseljko.

Fegyverneky Zsófia hazai búcsúmeccsén először a soproni csapat közelmúltbeli klasszisát a szerb Alekszandra Crvendakicsot köszöntötték-búcsúztatták, aki a sorozatos sérülései miatt kénytelen befejezni a versenyszerű kosarazást.

Úgy tűnt, Brooks nagyon szerette volna emlékezetessé tenni régi "harcostársa" hazai búcsúját, úgy húzott el 11–4-re a Sopron, hogy a szerb klasszis dobta az összes hazai pontot. A negyed hajrájában a búcsúzó klasszis a szurkolók legnagyobb örömére előbb 2 büntetőt, majd egy triplát értékesített, ám közben Krnjic, Westbeld és Monroe révén felzárkózott a Szekszárd. A negyed Turner kosarával és 6 pontos hazai vezetéssel ért véget. A második etapot Brooks és az újabb hármast szerző Fegyverneky vezetésével 13–2-vel kezdte és közel 20 ponttal lépett el a Sopron. Ezt a határt a félidő hajrájában éppen a soproni közönségtől búcsúzó kosaras büntetőivel lépte át a hazai csapat, amely két rutinos kiválósága révén a második negyedben valósággal átrohant ellenfelén és 24 ponttal vezetett szünetben. Szünet után folytatódott az egyoldalú játék, a harmadik negyed derekán Brooks hármasával 30 pont fölé nőtt a soproni előny. A zárószakasz ezek után már formalitás volt.

Fegyverneky Zsófia remek teljesítménnyel búcsúzott a soproni közönségtől a a soproni csapat pedig helyenként örömjátékkal – erre az évadra – a Novomatic-arénától.

A párharc állása: 1–1.

Gáspár Dávid: – Nagyon örülök, hogy az előző mérkőzéshez képest ekkora különbség volt a játékunkban. Ahogy mondani szokás, a munka még nincs elvégezve, van még egy mérkőzés, lépcsőfok, a bronzérem megszerzésének irányába. Ezzel a céllal megyünk Szekszárdra. Kérünk minden szurkolót, hogy aki ráér, jöjjön velünk! Köszönöm Aleksnek, hogy ma itt volt velünk, és az egész edzői stáb nevében, hogy dolgozhattunk vele. Nagyszerű játékos, kívánjuk a legjobbakat neki. Zsófitól nem búcsúzunk, neki van még dolga. Fantasztikus érzés volt a szurkolóink által teremtett közegben játszani, és örülök, hogy ezt ilyen játékkal tudtuk honorálni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában