Kendo

2024.04.18. 10:57

Remekül teljesítettek a győrzámolyiak a Sakura-kupán

A közelmúltban rendezték meg Budapesten a Sakura-kupa elnevezésű nemzetközi kendóversenyt, aminek különlegessége, hogy kifejezetten az utánpótlás és a fiatal kendósok számára hirdették meg.

Kisalföld.hu

Több érem és különdíj is jutott a győrzámolyi kendósoknak.

A győrzámolyi Szigetközi Junior Kendo Klub versenyzői sem hiányozhattak a 13 országból érkezett több mint 170 versenyzőt felsorakoztató mezőnyből.

A kezdőtől egészen a válogatottság előtt álló, magas szinten vívó junior kategóriáig képviselték a klubot a sportolók, akik szép eredményekkel tértek haza.

Kihon A kategóriában taroltak a győrzámolyiak, minden dobogós helyre ők álltak fel: 1. lett Farkas Bence Benedek, mögötte Somogyi Patrik Döme végzett a 2., Tatárvári Fülöp a 3. helyen.

Junior A kategóriában Székely Áron energikus vívásokkal megvédte bajnoki címét.

Kihon C kategóriában Kálmán-Göndöcs Andor Fighting Spirit-különdíjat kapott.

Dubi Attila edző így értékelt: – Gratulálok minden indulónak, azoknak is, akik most nem értek el helyezést. Mindenki nagyon szépen dolgozott és ami nekem a legfontosabb, hogy csapatként működtek, szurkoltak egymásnak, biztatták a másikat. Így lehet fejlődni klubként és egyénileg is.

Dubi Sándor edző elmondta: – Nagyon örülök, hogy nemzetközi szinten is szép eredményeket tudtunk elérni. Voltak olyan tanítványok, akik csalódásként élték meg ezt a napot, de ahogy szokták mondani, ami nem öl meg, az megerősít. Látjuk, miben kell fejlődnünk, dolgozunk tovább és készülünk a nyári Hungária-kupára, ami hasonló jelentőséggel bír.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában