Férfi kosárlabda

2024.04.18. 12:22

NB I/B – Megfordította a megyei párharcot a SMAFC, Győrben is győzni tudott

A SMAFC pályahátrányból nyerte meg a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában az Agrofeed-UNI Győr elleni negyeddöntős párharcot. A mindent eldöntő harmadik találkozót vendégként is magabiztosan nyerte meg.

Kisalföld.hu

A két hasonló ars poeticájú csapat küzdelméből a kék mezes soproniak kerültek ki győztesen.

Agrofeed-UNI Győr–SMAFC 1860 Soproni Egyetem 74–98 (16–37, 23–18, 16–17, 19–26)

Győr, férfi NB I/B, Zöld csoport, rájátszás, 3. mérkőzés. V.: Horváth Cs., Gruber, dr. Popyákunik.

UNI Győr: Dani 3/3, KÁMÁN B. 17/12, BAKON 20/9, Kámán K. 5, Horváth Á. 5/3. Cs.: Garancz 7, Bohuniczky 6, Hágen 5, Friedl 4, Sólyom 2, Várszegi. Edző: Lógár Bence.

SMAFC: TÓTH D. 15/9, SOÓS 18/9, CSÁTALJAY 18/9, RÁTVAY T. 13/9, SCHÖLL 25. Cs.: BAKK 5/3, Böhm 2, Kovács B., Mándity, Réti 2. Edző: Farkas Dávid.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a SMAFC javára.

A vendégek már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert. A győriek mindent megtettek a felzárkózásért, de a SMAFC minden kísérletet visszavert, így a soproniak jutottak a négy közé, az UNI Győr az 5–8. helyért küzdhet tovább.

Lógár Bence: – Először is szeretném elmondani, hogy nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Az, amit ők idén beleraknak ebbe az egészbe, az jóval erőn felüli. Szívszaggató volt látni a sok könnyes szemet, a lehajtott fejeket az öltözőben. Nagyon nehéz volt megszólalni. Szakmai dolgokba nem szeretnék belemenni, minden edzőnek ilyen játékosokat és ilyen embereket kívánok. Az viszont számomra teljesen érthetetlen és nonszensz, hogy az egyetemi bajnokság meccs időpontjainak a szervezése ismételten telibe veri a B csoportos szezonunkat. Hetvenkét óra alatt nem lehet három meccset lejátszani. A teljes kimerültség ellenére óriásit küzdöttek a fiúk. A szurkolóknak nagyon köszönjük ezt a szeretetet, amit idén kapunk tőlük, mi is ugyanígy szeretjük őket. A Sopronnak jár a gratuláció, megérdemelték a továbbjutást, nagyon sok sikert kívánok nekik.

Farkas Dávid: – Köszönjük a győrieknek a sportszerű párharcot. Sajnálom, hogy pont egymás ellen kellett a negyeddöntőben találkoznunk, mert két ilyen csapat, amely a fiatalokba és a sajátnevelésű játékosokban hisz, megérdemelte volna az elődöntőt. Nulla igazolás év közben, viszont munka, munka és munka. Sok sikert kívánok Lógár Bencééknek, tényleg szimpatikus és tehetséges csapatról beszélünk, szívből kívánom, hogy megszerezzék az ötödik helyet. Saját csapatomra mérhetetlenül büszke vagyok. Aki ennyi csapást ki tud bírni, az nagy dolgokra képes. Sokszor a mérkőzésnapokon reggel szinte még nem lehetett tudni, mi lesz a keret, de hétről hétre mentünk előre. Bár az alapszakasz végére elfogytunk, elővettük utolsó erőtartalékainkat és a SMAFC-szívet, mely a tavalyi után ismét az elődöntőbe vitt bennünket. Soproni születésű, lokálpatrióta edzőként büszke vagyok arra, hogy ilyen nagy múltú egyesületet második vezetőedzői évemben is a legjobb négyig vittem, nagy boldogság ez az előző évek kiesés elleni harcai után. Tudom, hogy a legjobb négyben mi számítunk a legkisebb halnak, de igyekszünk megnehezíteni a nagyok dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában