Férfi kosárlabda

2024.04.19. 19:30

NB I – Harmadszor is vereség, az ötödik helyért folytatja a Sopron KC

A férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjének harmadik felvonásán is csak a meccs egyes szakaszaiban tudta megszorongatni ellenfelét a Sopron KC, mely 3–0-ra elveszítette a párharcot, így az ötödik helyért folytatja.

Kisalföld.hu

Alba–Sopron KC 99–82 (25–21, 18–24, 33–16, 23–21)

Székesfehérvár, férfi NB I, negyeddöntő, 3. mérkőzés, 1800 néző. V.: Praksch, Montgomery-Tóth, Horváth Cs.

Alba: CHAMBERS 9/3, Kass, BARNETT 22, PHILMORE 13/3, DICKEY 18/3. Cs.: VOJVODA 21/3, Balogh M. 3/3, ROBERTS 13, Takács Milán, Takács Martin. Edző: Alejandro Zubillaga.

SKC: NICHOLS 19/15, Meszlényi 3/3, Griffin 14/3, GILL 13/3, MOLNÁR 8. Cs.: Sitku 2, SIDIBE 15/3, Mathis 5/3, Csendes 3/3, Fazekas. Edző: Gasper Potocnik.

A párharc végeredménye: 3–0 az Alba javára.

Philmore hármasával kezdődött a találkozó, ám erre Gill és Nichols révén két triplával felelt az SKC. Büntetőkkel visszavette a vezetést az Alba, de fej fej mellett haladtak a felek. A szakasz derekán a Barnett vezérletével szűk előnyt állandósítottak a hazaiak. A soproniak elsősorban Gill kosaraival tapadtak ellenfelükre, de a negyed hajrájában több labdát eladtak, így Dickey vezérletével 7 ponttal megugrott az Alba. A negyed Griffin 2+1-es akciójával zárult.
Jól kezdte a második szakaszt az SKC, amely Mathis, majd Csendes triplája és Molnár indítás után szerzett kosara után fordított az ekkor Vojvoda vezette Alba ellen. A negyed derekán jött egy hullámvölgy a soproniaknál, 8 ponttal elléptek a hazaiak. Nem tört meg az SKC, hanem a szakasz hajrájában Nichols vezérletével egy 7–0-lal 1 pontra feljött, majd Meszlényi triplájával át is vette a vezetést, és előnnyel fordulhatott.

A második félidőt szigorú védekezéssel és 7–0-s bő másfél perccel kezdte az Alba, időt is kért Potocnik. Nem sikerült megtörni a hazai lendületet, 12 fehérvári pont és több mint három és fél perc után szerezte Mathis révén első kosarát szünet után az SKC. Ez sem hozott változást, szétestek a vendégek, a harmadik negyed első felét 20–2-re nyerve tetemes előnyt szerzett a hazai gárda. Mathist két technikaival kiállították, Gill és Sidibe kosaraival a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte vissza magát az SKC. A szakasz Barnett kosaraival és 15 pontos hazai vezetéssel zárult. A záróetapban Sidibe remeklése, valamint a hajrában Nichols három triplája arra volt elég a soproniaknak, hogy nagyon ne szakadjanak le Dickey és Philmore vezette Albától, a fehérváriak tartották 15 pont körüli előnyüket és biztosan győztek.

Gasper Potocnik: – Minden elismerésem az Albának, ezúttal és az egész sorozatban jobbak voltak. A fehérváriaknál kiváló a csapatszellem, az akarat, sok sikert kívánok nekik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában