Labdarúgás

2024.04.18. 18:30

Utánpótlás bázis - Avatóünnepséget tartottak a győri Üstökösnél Bácsán - fotók

Nagyszerű napot éltek meg csütörtökön a jövőre 25 éves Üstökös FC vezetői, sportolói, támogatói, a folyamatosan épülő sportközpontjuk eddig elkészült beruházásainak ünnepélyes átadóját tartották meg a centerpályán.

Papp Győző

Bácsán futballozó fiatal tehetségek. Fotók: Csapó Balázs.

Aki régen járt Győr bácsai városrészében a hajdani Élelmiszer, majd Rekard-pálya környékén, az rá sem ismer a pálya helyén „kinőtt” korszerű létesítményre. Katona Tibor, az Üstökös elnöke az alapítás idején nagyjából ilyet álmodott  a megkopott futball- és tekepálya helyére és kitartásának, kapcsolatainak, segítőinek köszönhetően az álmok egy része már valóra is vált.
Korsós György, az Üstökös klubmenedzsere vezényelte le a csütörtöki ünnepséget. Elmondta: már készen áll a centerpálya, a nagy műfüves játéktér, a fedett kisméretű műfüves pálya, a parkolók, a napelemes kiszolgáló és megkezdődött a 600 négyzetméteres klubépület alapozása.

Horváth László, az MLSZ területi igazgatója beszédében kiemelte, hogy a labdarúgás a legnépszerűbb sportág. A szövetség a kormány támogatásával mindent megtesz a létesítmény helyzet javításáért,  egyre több új pálya létrejöttét tudja finanszírozni az országban,  így megyénkben is. Örömét fejezte ki, hogy a bácsai városrész ilyen elismerésre méltó létesítménnyel gazdagodott. A több száz gyereket foglalkoztató Üstökös az egyike azon amatőr kluboknak, amelyek a magyar futball széles alapjait jelentik.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere elmondta: egyik céljának azt jelölte meg, hogy minél többen sportoljanak rendszeresen a városban. Ehhez feltételek is kellenek. Jó példa erre az Üstökös, a klub az egyre nagyszerűbb létesítményében egyre több gyermekkel szerettetik meg a rendszeres mozgást.

Az átadóceremónia végén ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot és a pályákon megkezdődöt az edzés.

A fiatalok már birtokba vették a pályákat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában