Labdarúgás

2024.03.29. 16:26

Az FC Köbenhavn szerződést hosszabbított a győri születésű Németh Hunor Vajkkal

Hosszú távú megállapodást kötött az FC Köbenhavn utánpótlása a magyar U17-es válogatott csapatkapitányával. Németh Hunor Vajk, aki alapember az FCK U19-es csapatában, új, hároméves szerződést írt alá a dán sztárcsapattal.

Kisalföld.hu

Sune Smith-Nielsen (balra) és Németh Hunor Vajk.

Fotó: FCK Média

„Hunor nemzetközi toptehetség, aki hosszú ideje bizonyítja, hogy milyen magas szinten képes teljesíteni. Régóta a klubnál van, őt egy igazi koppenhágai nevelésnek tekintjük, aki már fiatalon domináns szerepet szerzett az U19-es csapatunkban, pedig még mindig csak U17-es játékos” – nyilatkozta a klub médiájának, Sune Smith-Nielsen az FCK utánpótlásfejlesztési igazgatója. A cikket a daniasport.hu fedezte fel. 

17 évesen a felnőttekkel

Németh Hunor Vajk – akiről korábban már írtunk – még csak most töltötte be a 17. életévét, de tavaly tavasszal már az U19-eseknél játszott, az idei szezonban pedig  mind a nyolc ifjúsági Bajnokok Ligája-mérkőzésén szerepelt, ahol gólpasszt jegyzett és  kétszer is betalált.

„Középső középpályás, aki nagyon jó technikával és futókapacitással, remek taktikai érzékkel és nemzetközi klasszis mentalitással rendelkezik. Megmutatta, mire képes mind az ifjúsági BL-ben, mind a magyar U17-es válogatottban, ahol csapatkapitány” – mondta Sune Smith-Nielsen és így folytatta: „Megvan benne a tehetség ahhoz, hogy első csapatunk játékosa legyen az elkövetkező időszakban, és örömünkre szolgál, hogy ezt nálunk teszi és követhetjük fejlődését.”

Németh Hunor Vajk Győrben született 2007. március 16-án, hároméves korában szüleivel Dániába költözött, dán-magyar kettős állampolgár – 8 éves korában kezdett focizni a KB-ban (Kjöbenhavns Boldklub, az FC Köbenhavn anyaklubja – szerk.)

Lépésről lépésre

„Nagyon boldog vagyok, hogy az FCK-val hosszabbítottam, hiszen a kedvenc klubom, hároméves korom óta vagyok a szurkolója. Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy FCK-játékos legyek és debütálok a Parkenben. Nagyon várom, hogy ez valósággá váljon, de tudom, ehhez további kemény munkára lesz szükség. Szeretek az élre állni, dominálni, beleállni a dolgokba és felelősséget vállalni a csapatért, erre a középpályás pozíciómban pedig kiváló lehetőségem van” – mondta Németh.

„Fantasztikusan érzem magam a klubnál. Napi szinten együtt fejlődtem Dánia legjobbjaival –  rengeteg nagyszerű külföldi túra van mögöttem, ahol topcsapatokkal jó meccseken tapasztalatot, rutint szereztünk. A következő lépés a 'transition' időszak, hogy minél közelebb kerüljek az első csapathoz, többet eddzek velük, és megszokjam az ottani tempót. De mindenekelőtt a fantasztikus UYL-menetelés (ifjúsági Bajnokok Ligája-szerk.) után az U19-es bajnokságot szeretném megnyerni a csapattal ebben a szezonban” – mondta végezetül a magyar U17-es válogatott csapatkapitánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában