Női vízilabda

2024.04.28. 19:41

Ob I – Ötméteresekkel verte a GYVSE a Szentest

A rájátszás 2. mérkőzésén az UNI Győr-GYVSE ötméteresekkel legyőzte a Szentest, így kiegyenlítette a párharcot. A döntő csatát kedden rendezik Szentesen.

Kisalföld.hu

UNI Győr-GYVSE–Szentes 9–9 (3–3, 1–3, 3–1, 2–2) – ötméteresekkel 4–2

Győr, Aqua Sportközpont, ob I-es női mérkőzés, rájátszás. V.: Bereczki, dr. Szilágyi.

UNI Győr: Szombathelyi – Rádli 3, Kenderes 1, Finta Zs., Molnár D., Finta K., Párkányi, Petik 2, Fogarasi, Hetzl 3, Szedlák 1, Drávucz 3, Szabó I. Edző: Hargitai Attila.

Szentes: Füsti-Molnár – Varga V. 1, Horváth Zs., Tyukász 1, Dobos, Hnatyszyn 3, Bicskei 1, Erdélyi, Horváth L. 1, Korom, Kövér-Kis 1, Boldizsár 2, Matajsz 1, Varga N. Edző: Matajsz Márk.

 

Az első negyed döntetlent hozott, majd a második nyolc percben két góllal a vendégek léptek el (4–6). Ezt a következő szakaszban kiegyenlítették a győriek, sőt, a negyedik negyed elején ők vezettek két góllal (9–7). Innen még kihozta döntetlenre az állást a vendégegyütts, mely az első meccset megnyerte..

Jöhettek az ötméteresek, ebben Petik Panna belőtte az első büntetőt, a vendégek kísérletét védte Szombathelyi (1–0). Rádli Rózsa sem hibázott, ahogyan a Szentes sem (2–1). Kenderes Laura is pontosan célzott, majd a szentesiek sem hibáztak (3–2). Drávucz Mira sem rontott, Szombathelyi viszont másodszor is védett, így a párharc 1–1-re áll. A döntő csata kedden este lesz Szentesen.

Nyilatkozatok

Hargitai Attila: – Nagyot küzdött mindkét csapat, gratulálok a lányoknak, nagyot küzdöttek. Kicsit minden mindegy alapon mentünk neki a meccsnek. Örülünk, hogy sikerült győznünk, de szeretnénk még egy ilyen találkozót játszani Szentesen. Nyilván kellett a szerencse, de ez ahhoz a csapathoz társul, amelyik hét közben többet munkát tesz bele, mi egész héten keményen, becsülettel dolgoztunk. 

Petik Panna: – Jó kis meccs volt így vasárnap délután. Fontos volt, hogy mikor hátrányba kerültünk, akkor sem estünk szét. Azt kérem a lányoktól, hogy két nap múlva is ilyen elánnal küzdjünk, az elejétől a végéig küzdjünk azért, hogy győztesen jöjjünk ki a párharcból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában