Választás 2024 - Megyei pártlisták: biztosan új vezetője lesz a vármegyei közgyűlésnek - Mutatjuk az 5 párt listavezetőjét

64-en indulnak a vármegyei közgyűlési helyekért.

Kisalföld.hu

Győr-Moson-Sopronban öt politikai párt színeiben 64 jelölt indul a Vármegyei Közgyűlés képviselői helyeiért a június 9-i választáson - derült ki a valasztas.hu oldalon közzétett adatokból. Cikkünkben kitérünk a listavezetőkre is.

választás
A választás után a vármegyei közgyűlésnek biztosan új vezetője lesz.

A Mi Hazánk hét jelöltet állított, a listát Ferencz Gergő vezeti, aki Kapuváron önkormányzati képviselő, de ezért a pozícióért már nem indul június 9-én.

A Momentum megyei listája 5 tagú, az első helyén Padust László áll, aki jelenleg is tagja a testületnek.

A Jobbik szintén öt jelölttel vág neki a vármegyei közgyűlésbe jutáshoz, a korábban országgyűlési képviselő, Magyar Zoltán vezeti a listát.

A Fidesz-KDNP 34 tagú listát állított, vezetője Hámori György, Kapuvár polgármestere, aki június 9-én már nem indul el a városvezetői tisztségért. A lista második helyén a jelenleg alelnök Pető Péter áll, de  a másik alelnök, Ivanics Ferenc neve is olvasható a listán. Érdekesség, hogy nem szerepel a Fidesz listáján Németh Zoltán, a vármegyei közgyűlés jelenlegi elnöke.

A DK 13 tagú listát állított, listavezetőjük Szabó Zoltán, aki tagja a jelenlegi közgyűlésnek. Szabó Zoltán Kapuváron önkormányzati képviselő és a városban is indul egyéniben.

Nők a megyei listákon
A Mi Hazánk megyei listáján 1, a Momentumén 2, a Jobbikén 1 , a Fideszén 6, a DK-én 3 nő szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában