Labdarúgás

2024.04.16. 13:00

Nem kíméli Szoboszlait az angol sajtó, pedig Kloppot kellene elővenni (videó)

Az utóbbi hetekben mély gödörbe került a Liverpool labdarúgócsapata, hiszen az Európa-ligában az Atalanta, a Premier League-ben pedig a Crystal Palace nyert az Anfielden, s ezzel könnyen lehet, hogy a Pool kiszállt a bajnoki aranyért folytatott harcból. Szoboszlai Dominik is bekerült a brit sajtó célkeresztjébe. Vajon csak véletlen egybeesés, hogy a Liverpool gyengélkedése egybeesik a magyar középpályás háttérbe szorulásával? A látható légió podcast hatodik adásában erre keresték a választ.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. január elsejei Liverpool–Newcastle United mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

Jürgen Klopp a Crystal Palace ellen elszenvedett váratlan vereség után elismerte, hogy a Manchester United ellen az FA-kupa negyeddöntőjében balszerencsésen elvesztett mérkőzésnek hosszú távú hatása van a Liverpoolra. A Vörösök utána ugyan még megnyertek két Premier League-mérkőzést, utána azonban három mérkőzésen csupán egy döntetlenre futotta a csapattól. Ráadásul a súlyos, 3-0-s kudarc az Európa-liga negyeddöntőjében az Atalanta ellen, majd a Crystal Palace elleni hazai vereség után a Szoboszlai Dominikot kritizáló hangok is felerősödtek – írta meg a Magyar Nemzet.

A sajtó nem kíméli Szoboszlait

A magyar válogatott csapatkapitánya a Liverpool két legutóbbi mérkőzésén csak a szünetbe állt be, és némileg fura, hogy az Atalanta elleni EL-negyeddöntőben Szoboszlai és Salah is csak a második félidőben kapott szerepet. Klopp szerint fáradt volt a csapata, és a letámadása sem volt kellően hatékonyt, hogy megállítsa az olasz rohamokat. A német edző szerint túl sok könnyű gólt kap a csapata, és Szoboszlaival kapcsolatban megjegyezte, hogy csak nemrég tért vissza a sérüléséből. Adódik a kérdés is, hogy a magyar labdarúgó a megfelelő szerepkörben játszik-e az angol csapatban – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A problémák között az is felvetődött, hogy Klopp bejelentése megváltoztatta a csapaton belüli kémiát, azaz a Liverpool inkább már a jövőre készül, és ezt az idényt teljesen elengedte. A nehezebb időszak kezdete óta zúdulni kezdtek a kritikák az angol sajtó részéről, akik nem kímélték Szoboszlait sem. A magyar játékos összességében nem rossz idényt teljesít, és talán az első évében túl nagyok voltak az elvárások Szoboszlaival kapcsolatban. Az Atalanta elleni hibája után azonban záporoztak a kritikák a teljesítményére, de vajon a szakmai kritikák mellett a többi bírálat jogos lenne? A következő idényben érkező új edző érkezésével vajon van félnivalója Szoboszlainak a játékperceit illetően?

A Liverpool feladja az El-t?

Csütörtökön Bergamóban próbál a háromgólos hátrányból kellene fordítania a Liverpoolnak az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján, nagy kérdés, hogy milyen kezdővel áll fel az angol csapat az Atalanta otthonában. Vajon elengedi-e a Liverpool az Atalanta elleni visszavágót, vagy inkább az angol bajnokságra koncentrál? Megbirkózik-e a Liverpool azzal a teherrel, hogy soron következő négy találkozóját (előbb az Európa-ligában, majd háromszor a Premier League-ben) egyaránt idegenben játssza? Meg lehet állítani a Manchester City-t, akik lépéselőnybe kerültek a Premier Leauge-ben? Ezekre a kérdésekre keresték a választ. A látható légió podcast hatodik adásában, de szóba került a Bournemouth magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos helytállásáról is, aki alapembere a bennmaradást már matematikailag is teljesített angol csapatnak, mégis neki is kijut a bírálatból. A szintén magyar válogatott Kleinheisler László az Eszék és a Panathinaikosz után mintha a Hajduk Splitben sem találná igazán a helyét, ennek az okait is megvitatták a podcast szereplői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában