Kosárlabda

2024.04.23. 08:45

A győri női csapat után a férfiak is bejutottak az egyetemi négyes döntőbe.

Kilencpontos hátrányból vágott neki az egyetemi bajnoki negyeddöntő visszavágójának a Mosonmagyaróvár UNI Győr, mely hazai pályán 15 ponttal nyert, így bejutott a négyes döntőbe. Korábban az UNI Győr-SZESE női együttese is kvalifikálta magát a legjobbak közé.

Kisalföld.hu

Bejutott a négy közé a Mosonmagyaróvár UNI Győr.

Mosonmagyaróvár UNI Győr–TFSE 86–71 (22–20, 19–23, 20–12, 25–16)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, egyetemi bajnokság, negyeddöntő, 2. mérkőzés, 70 néző. V.: Földesi, Káli.

Mosonmagyaróvár UNI Győr: Kámán 15/3, Bakon 16/9, Hágen 22/6, Garancz 8/3, Friedl. Cs.: Geiger 14/6, Sólyom 9/3, Tóth-Erdei 2, Dani, Éder, Piukovits, Varga. Edző: Laky Tibor.

Továbbjutott: Mosonmagyaróvár UNI Győr, 148–142 összesítéssel.

 

 

Villámrajtot vett a TFSE a mérkőzés kezdetén és a kezdő szakasz felénél összesítésben már 19 pont volt az előnyük, azonban a negyed végére a hazai alakulat stabilizálni tudta magát és a mérkőzésen belül két ponttal ugyan, de átvette a vezetést. A második negyedben fej fej mellett haladtak a csapatok, tapinthatóan nagy volt a feszültség a pályán. A Testnevelési Egyetem Tarján és Mester vezetésével kontrollálta a találkozót, a hazaiak pedig inkább küszködtek, nem ültek a távoli dobások, így a nagyszünetre ismét a vendégeknél volt az előny a mérkőzésen. A harmadik játékrészben szerkezetet váltott a Mosonmagyaróvár. Tóth-Erdei és Sólyom került a középpontba, ami megváltoztatta a játék menetét. A padról jövők a hazaiaknál ebben a szakaszban jelentősen többet tudtak hozzátenni a mérkőzéshez, mint a vendégek cseréi. A záróetap harmadik percében kiegyenlítettek Hágenék és így az utolsó hét percre óriási versenyfutás maradt. A végjátékban a vendégek fáradni látszottak, pontatlanabbá vált a játékuk, amit a hazai alakulat több alkalommal is büntetett. Így a mérkőzés végére igazi nagy csatában a házigazdák örülhettek, és az utóbbi négy kiírásban harmadszor kerültek be az egyetemi bajnokság négyes döntőjébe.

Laky Tibor: – Mindkét csapatnak gratulálok a teljesítményéhez, ez igazi rájátszásos mérkőzés volt. Nagyon akartuk a győzelmet. Nem mindig nekünk kedvezett a szerencse, de ki tudtuk húzni magunkat a gödörből, és sikerült ledolgoznunk a hátrányt. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a csapattal immár harmadszor vagyunk a négyes döntőben, szerintem ez extra teljesítmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában