A választás tétje: háború vagy béke

2024.05.03. 19:46

Az európai parlamenti választás mennyiben határozza meg a jövőnket? - Erről beszéltek Csornán

Európai parlamenti (EP) választást ötévente tartanak az Európai Unióban. A hazánkban június 9-ére kiírt európai parlamenti választás az ötödik ilyen jellegű voksolás. Az európai parlament 720 képviselői helyéből 21 jut hazánknak.

Kisalföld.hu

Győri Enikő európai parlamenti képviselő, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Nagy János a miniszterelnöki irodát vezető államtitkár Csornán.

Miért fontos nekünk ez a választás, mennyiben határozza meg jövőnket a választás eredménye? Erről tartott sajtótájékoztatót pénteken Nagy János, a miniszterelnöki irodát vezető államtitkár, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Győri Enikő európai parlamenti képviselő Csornán, az Arany János iskolában.

Nagy János államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2022. februárja óta folyik az orosz-ukrán háború. – Az a véleménye a Fidesz-nek illetve a magyar kormánynak is, hogy ez nem a mi háborúnk. Azóta követeljük az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások mihamarabbi megkezdését. Sajnos azóta sem sikerült változást elérni. Meggyőződésünk, hogy ennek a háborúnak a hadszíntéren nem lehet megoldása, ezért minden egyes alkalmat megragadunk arra, hogy a békét állítsuk a középpontba.

Nagy János államtitkár.
Fotó: CSAPO BALAZS

Ez érinti az Európai Tanácsot, és az Európai parlamentet is, de rettentő ellenszélben vagyunk, ugyanis nyugaton jelenleg egy háborús pszchihózis uralkodik.

Az elit nagy része a háborúban érdekelt és ez nem szolgálja az európai emberek érdekeit. Azt is tapasztaljuk azonban , hogy Európában változás történik és egyre többen vannak a béke pártján. A június 9-i választás főként arról fog dönteni, hogy háború vagy béke legyen. Mivel az emberek nagy többsége a béke mellett áll, abban bízunk, hogy az európai parlamentben egy olyan békepárti többség áll össze, ami kikényszeríti valamilyen módon a békét – szögezte le az államtitkár.

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő.
Fotó: CSAPO BALAZS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában