Vihar

2024.04.16. 20:56

Két utasszállító repülőgépbe is villám csapott Sopron fölött - videó

Nem sokkal a felszállás után villámcsapás érte az Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársaság Bécsből Brüsszelbe tartó Boeing 737-es utasszállító gépét kedd délelőtt. Hétfőn kora este az AUA nápolyi járata került viharba, és csapott bele villám Sopron légterében.

Kisalföld.hu

Illusztráció

Forrás: Schutterstock

Az Austrian Airlines hétfő kora esti, Nápolyba tartó járata nem sokkal a bécsi felszállást követően viharba került, és villámcsapás érte Sopron légterében, majd kedden délelőtt ugyanez megismétlődött a Brüsszelbe tartó járatával.

Mindkét gép visszafordult és sikeresen leszállt a schwechati repülőtéren, ahol műszaki ellenőrzésnek vetették alá a külső sérüléseket szenvedett repülőgépeket - írja a hirado.hu.

A keddi, Brüsszelbe tartó járat utasai között volt Othmar Karas, az Európai Parlament osztrák alelnöke is, aki a Kronen Zeitung-nak arról számolt be, hogy egy erős villanást látott, majd „rögtön a villanás után egy csattanást is hallottam; azt hittem, egy madár csapódott be a hajtóműbe.”

Az utasok beszámolói szerint a pilóták higgadtan kezelték a helyzetet: megnyugtatták az utasokat a fedélzeti hangosbeszélőn keresztül, majd biztonságosan letették a gépeket a Bécs melletti, schwechati repülőtéren. Szemtanúk szerint a villámcsapás következtében rések keletkeztek a repülőgépek törzsén, emiatt az utasokat átszállították egy másik repülőre, amellyel folytatni tudták az utat Brüsszel felé - írja az osztrák lap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában