Haza akar menni a családjához

2024.04.20. 08:37

Teljes felmentést kért a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt győri vállalkozó

Néhány napja újabb tárgyalást tartottak annak a győri vállalkozónak az ügyében. A két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt É. Imre tagad, sőt egy hosszas, kézzel írt levelet olvasott fel a bírónak, melyben felmentését kéri. Szabadlábra bocsátásáról is dönthetnek, amely sokkolta a sértett családját.

Simon Roberta

É. Imre azt állítja, hogy ártatlan és nem ölt embert. Ezért kérte teljes felmentését az ügyben.

Fotó: Csapó Balázs

Újabb tárgyi bizonyítékok ismertetésével folytatódott szerdán a Győri Törvényszéken a két eltűnt villanyszerelő meggyilkolásával vádolt É. Imre vádlott tárgyalása. A tanúk nyilatkozatai szerint egy több oldalas kézzel írt levéllel érkezett, fegyőrök kíséretében, bilincsben. A korábbi meghallgatásokon is hozott magával papírokat, de nem volt előadni valója, most viszont fordult a kocka, ugyanis a bíróságot arra kérte, mentsék fel az összes vád alól.

Kézzel írt levéllel érkezett a szerdai tárgyalás a a két eltűnt villanyszerelő meggyilkolásával vádolt győri vállalkozó. Fotó: Kisalföld archívum
Kézzel írt levéllel érkezett a szerdai tárgyalás a két eltűnt villanyszerelő meggyilkolásával vádolt győri vállalkozó. Fotó: Kisalföld archívum

A nyomozás kezdete óta ártatlannak vallja magát az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával kapcsolatban. Vallomásait ugyan igyekezte előnyösön változtatni, de amellett mindvégig kitartott, hogy nincs köze a két férfi - M. Zoltán és O. Vilmos eltűnéséhez. 

A légynek se tudnék ártani, még egy hangyát sem taposok el. Ártatlanul vádolnak két ember meggyilkolásával

- hangoztatta korábban.

Sokkos állapotban a  mosonmagyaróvári eltűnt villanyszerelő családja

A szerdán felolvasott levelében azt kérte dr. Bóka Tibor bírótól, hogy engedjék ki a rácsok mögül, inkább otthon a családjával bűnügyi felügyelet alatt várhassa meg az ítéletet. Vagy mentsék fel az összes vád alól, hogy újra szabad ember lehessen. 

M. Zoltán, a mosonmagyaróvári eltűnt villanyszerelő családja a hallottaktól sokkos állapotban nyilatkozott a Borsnak

Azonnal sokkot kaptunk, amikor meghallottuk, hogy mi van a levelében 

– kezdte M. Zoltán felesége, Márti.

DSC_4951-2
Korábbi felvétel az egyik győri tárgyalásról. Felvételen É. Imre vádlott és M. Zoltán sértett felesége, Márti.
Fotó: Csapó Balázs

Az asszony elmondása szerint először a börtönről, pontosabban a fogvatartásának rossz körülményeiről panaszkodott. Aztán beszélt O. Vilmosról, a váci villanyszerelőről, akit a vád szerint még 2016-ban ölt meg egy markológép miatt. 

Azt mondta, hogy Vilmos önszántából ment el vagy önszántából akart eltűnni, és ezt meg is tette. É. Imre szerint őt még mindig eltűnt, élő személyként tartják nyilván. Tehát, ha eltűnt, akkor életben van vagyis ő nem felelős a haláláért. Ezután rátért Zolira is, elmondta, hogy ő is eltűntként van számon tartva. Elment a feketeruhás az idegenekkel. 

- sorolta M. Zoltánné.

- É. Imre azt is állította, hogy ellene semmilyen bizonyíték nincs és nem ölt meg senkit. Kérte, hogy házi őrizetbe helyezzék vagy azonnal mentsék fel minden vádpont alól, mondván, hogy szeretne hazamenni végre a családjához és megölelni a gyermekeit. Na ez volt az a pont, ami teljesen betett nekünk… Adri, a lányom fogta magát és kiment a tárgyalóteremből, mert nem bírta hallgatni. Ő már több mint hat éve nem ölelhette meg az édesapját É. Imre miatt - nyilatkozta az asszony a lapnak. 

DSC_4400
M. Zoltánné Mártit és lányát, Adriennt is megviselték a hallottak. A lány nem bírta tovább hallgatni a levél tartalmát és elhagyta a tárgyalótermet. Fotó: Kisalföld-archívum

M. Zoltán családja szerint a vádlott a legsúlyosabb bűncselekményt követte el, amit emberrel el lehet követni.  

Nem csak az életét vette el a férjemnek, hanem meggyalázta és eltüntette a holttestét. 

A kézzel írt levelet és tartalmát a bíróság felterjeszti és később hoznak döntést a vádlott kérésével kapcsolatban. Ugyan É. Imre korábban már állt bűnügyi felügyelet alatt, de számtalanszor rosszullétre panaszkodva félbeszakította a tárgyalásokat, sőt mentőt is hívott magára. Az ügyészség kiderítette, hogy több alkalommal megszegte az őrizet feltételeit, ugyanis elhagyta az ingatlanát.  Dr. Bóka Tibor bíró 2022 márciusában úgy döntött, hogy ismét a legszigorúbb kényszerintézkedést szabja ki ellene, azóta is a rácsok mögött van a vádlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában