Hirdetés

2024.03.23. 07:55

Vitázik a világ ifjúsága – az Audi-iskolában

Profi szónokokként ütköztették érveiket a győri Audi-iskolában a „Jugend debattiert international” vitaverseny részt vevő diákjai, akik a felkészüléssel a nagybetűs életre is komoly útravalót kaptak.

PR cikk

Forrás: Audi Hungária Iskolaközpont

„Korlátozzák-e Magyarországon a 4%-nál magasabb alkoholtartalmú italok forgalmazását az erre a célra kialakított speciális árusítóhelyeken?” – ez volt a központi kérdés a napokban megrendezett, „Vitázik a világ ifjúsága” című vitaversenyen.

– A „Jugend debattiert” vitaverseny nagy múltra tekint vissza nemcsak Németországban, de nemzetközi viszonylatban is, több mint 35 országban majdnem 20 éve van jelen. Elsődleges célja a diákok képességfejlesztése számos területen. Az idegen nyelvi és a retorikai készségeken túl a verseny fejleszti a kritikus gondolkodást, a problémamegoldó képességet, segíti a perspektívaváltást és szélesíti a résztvevők látókörét. A vitázók a felkészülés során megtanulnak idegen nyelven önálló, érveléssel alátámasztott véleményt formálni és saját álláspontjukat képviselni. A vita során intenzíven figyelnek és reagálnak egymásra, strukturáltan fűzik tovább, újabb és újabb szempontokkal gazdagítják a vitát – sorolja Veszpréminé Horváth Dóra, aki Andrea Reincke Nyegran mellett a verseny egyik projektkoordinátora és felkészítő tanára. A vitakultúra nemcsak a versenyekre felkészítő szakkör keretein belül van jelen a korszerű, kompetenciaalapú oktatást nyújtó Audi-iskolában, hanem beépül a tanmenetbe is. Nagyszerűen alkalmazható ez a tanulási módszer többek között a történelem- vagy a földrajztanításban.

– Magyarországon 2010 óta szerveznek hasonló versenyeket, jelenleg 16 hazai iskolában folyik a projekt. Iskolánk 2021 óta tagja a magyarországi projekthálózatnak, és máris jelentős sikerekkel büszkélkedhetünk: az első évben tanulóink az országos elődöntőig jutottak, a tavalyi és az idei évben pedig már az országos döntőben képviselhetik iskolánkat tehetséges diákjaink. Felkészülésüket tanáraikon kívül az utolsó fordulók előtt már nemzetközi szakértők is segítették – mondja Andreas Gering, az Audi Hungaria Iskolaközpont igazgatója.

Új főigazgató az Audi Hungaria Iskolaközpont élén.

Az Audi Hungaria Iskolaközpont, Győr főigazgatói posztját március 1-jétől Andreas Gering tölti be.

„Nagy örömmel veszem át az Audi Hungaria Iskolaközpont, Győr főigazgatói posztját, hiszen az intézmény a legmagasabb színvonalú oktatás iránti elkötelezettségéről ismert” – mondta Andreas Gering. Igazgatóként célja egy olyan környezet megterem-tése, amely lehetővé teszi a tanulók számára, hogy szabadon kibontakoztathassák a bennük rejlő képességeket. (x)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában