Budapest

2024.05.04. 07:51

Üres ígéret maradt a zöldítés, Karácsony ezt sem váltotta be

A Magyar Nemzet cikkében emlékeztet rá, hogy a főpolgármester öt évvel ezelőtt meghirdetett programjában szereplő zöldfejlesztések sem valósultak meg.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelő előtt 2024. április 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Az elmúlt években Karácsony Gergely számtalan alkalommal állította be saját magát és a balliberális városvezetést zöldnek, illetve a zöldfelületek védelmezőjének. Azonban a valóságban a főpolgármester öt évvel ezelőtt meghirdetett programjában foglalt ígéretek döntő többségét a zöldfejlesztések terén sem sikerült megvalósítania - írja a lap.

A program egyik legfontosabb eleme talán az erdőtelepítések ígérete volt. Ennek részeként a főpolgármester azt állította, megválasztása esetén létre fognak hozni egy új városi parkerdőt, a Budapesti-nagyerdőt Észak-Csepelen és Külső-Ferencvárosban, a Ráckevei-Duna-ág két oldalán. Emellett a Ráckevei-Duna védelmére is ígéretet tett a főpolgármester.

Mindezekből azonban nem lett semmi, a főpolgármester az elmúlt öt évben nem telepített erdőt egyik kerületben sem.

A főpolgármester 2019-ben még zöldfolyosóval kívánta összekötni a Margitszigetet, a Hajógyári- és a Népszigetet, valamint a Római-partot, illetve ígéretet tett a csillaghegyi öblözet árvízvédelmére, a Római-part megóvására. 

Azonban az elmúlt öt évben az árvízvédelem területén nem történt előrelépés a Római-parton és annak környezetében, illetve a komplex zöldfolyosót sem valósította meg a főpolgármester.

Karácsony emellett belenyúlt volna a közlekedési eszközök használatába is. A főpolgármester pozitív és negatív ösztönzőket kívánt alkalmazni a dízelmotoros járművek visszaszorítására, madridi és londoni mintára pedig alacsony kibocsátási övezeteket akart létrehozni. Azonban mindezen programpontok sem valósultak meg, a fővárosban pedig a közlekedési káosz miatt folyamatosan romlik a levegő minősége.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában