Szabadidősport

2024.05.08. 10:01

Szenior sportnapot tartottak Abdán

Abdán rendeztek a közelmúltban szenior sportnapot, ez volt az első ilyen alkalom a településen. A cél az volt, hogy megmozgassák az időseket.

Kisalföld.hu

Az idősebb korosztály nagy élvezettel hallgatta az előadásokat is.

Szabó Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta: szeretné, ha több hasonló rendezvényt is szerveznének a jövőben, szem előtt tartva a prevenciót, az egészség megóvását és a mozgást. 

Kertész Tamás, a győri Széchényi István Egyetem tanára, az Emberség DSE elnöke rövid átfogó előadást tartott a szépkorúak szabadidős tevékenységének lehetőségeiről és az egészségük megóvásáról. Vidám hangulatú előadás volt sok hasznos tanáccsal, beszélgetéssel, melynek zárása egy ölelő perc volt, amit a jelenlévők apraja-nagyja adott egymásnak. 

Az egyetemi oktató 13 egyetemistát hozott magával, a rekreációs szak hallgatói a gyakorlatban láthatták, hogyan kell megszervezni olyan eseményt, melynek célközönsége a szépkorúak. 

A szenior örömtánc – hirtelen ötlettől vezérelve – össznépi tánccá alakult, ahol a fiatalok és az idősek együtt ropták. A hangulat igazán akkor hágott a tetőfokára, amikor az egyetemisták előadtak egy mai modern bulinótát, amire már a megtanult koreográfiájukat mutatták be, a végén megszólítva a szépkorúakat be is tanították nekik.

A Generali jóvoltából két szűrőautó állt rendelkezésre. A vizsgálatok tartalmazták testösszetétel-elemzést, az alsó és a felső végtag vérnyomásmérést, a verőérszűkület vizsgálatát, a csontsűrűség mérését és prosztataszűrést.

A kultúrházban egészségmegőrző torna – ebben Preisz Mária Goricsán Ilona segített –, darts, mini keresztrejtvény, sudoku volt. Az egyetemisták a szépkorú társaikkal nordic walkingoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában