Férfi kosárlabda

2024.05.04. 20:11

NB I – Megszerezte első sikerét a rájátszásban a Sopron KC

A Debrecen otthonában nyert a Sopron KC a férfi kosárlabda NB I 7. helyért kiírt rájátszásában, így a jövő héten hazai pályán megszerezheti a 7. helyet.

Kisalföld.hu

DEAC–Sopron KC 68–80 (16–30, 14–11, 23–28, 15–11)

Debrecen, férfi NB I, a 7. helyért, 1. mérkőzés,  600 néző.

DEAC: EDWIN 11/3 , Neuwirth 3/3, Drenovac 11/3, WILLIAMSON 14, Buljevic. Cs.: MÓCSÁN 14/6, Czermann 6, Garamvölgyi, Tadics 4, Hőgye 5/3, Várszegi, Hegedűs. Edző: Andeljko Mandics.

SKC: NICHOLS 17/6, Meszlényi, Griffin 9/3, GILL 12, MOLNÁR 8 . Cs.: CSENDES 7/6, Sidibe 11, FAZEKAS 10/3, Sitku 6/3,  Schöll, Polster. Edző: Gasper Potocnik.

Zónával és 5–0-s rohammal kezdett az SKC, majd ledolgozta hátrányát a hazai együttes. A "sorminta" folytatódott, majd 10–10 után egy Nichols vezette 11–0-lal elhúzott az SKC. A negyed hajrájában a soproni cserejátékosok is hasznos, eredményes játékkal szálltak be, 14 pontos vezetéssel zárta az első 10 percet az SKC. A második etap egy Mócsán vezette 7–1-es DEAC-rohammal indult. Három és fél perc elteltével Gill megszerezte a negyed első soproni akciókosarát, majd nagyon ellaposodott a játék, egymás hibáiból éltek a csapatok, állandósult az 5 és 10 pont közötti SKC-vezetés. A félidő hajrájában jött egy 6–0-s SKC-roham, a nagyszünetben 11 ponttal vezettek a vendégek.

Hazai triplára Fazekas felelt indítás utáni ziccerrel a második félidő elején. Váltva estek a kosarak, Sidibe is beemelt egy hármast.  Állandósult a 10 pont körüli soproni vezetés, majd a harmadik negyed derekán Williamson vezérletével 6 pontra feljött a DEAC. Nichols és Fazekas villanásaival megduplázta előnyét az SKC, sőt, Csendes hármasa után 15 pontra nőtt a vendégelőny. A negyed hajrájában váltva estek a kosarak, a szakasz Csendes 4 pontos (tripla plusz büntető) akciójának és Sitku hármasának köszönhetően 16 pontos SKC-vezetéssel zárult. A záróetap viszont 7–0-s DEAC-rohammal kezdődött, bő két perc alatt 10 ponton belülre kerültek a hazaiak. Időt is kért Potocnik, Griffin óriási szerelése majd Gill zsákolása állított meg a DEAC felzárkózását. A szakasz közepén Molnár 2+1-es akciójával 14 pontra nőtt a különbség, és ezt követően már nem forgott veszélyben az SKC sikere.

A párharc állása: 1–0 az SKC javára.

Gasper Potocnik: – Hosszú út után gyakorlatilag rögtön pályán is voltunk, így gratulálok a srácoknak, hogy ebben a szituációban is helytálltak. Az első perctől az utolsóig a maximumot nyújtották a játékosok, ennek köszönhető a győzelmünk. Ez csak az első lépés, de már a következő találkozóra fókuszálunk, hiszen csak két győzelemmel lehet megszerezni a hetedik helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában