Női kosárlabda

2024.05.08. 09:22

NB I – Bronzéremmel búcsúztatná a Sopron Basket a csapatkapitányt, Fegyverneky Zsófiát – videó

Két meccs után 1–1-re áll, így szerdán 18 órakor jön a mindent eldöntő csata a címvédő Sopron Basket és a Szekszárd között a bajnoki bronzéremért folytatott versenyfutásban.

Kisalföld.hu

Sitku Zsuzsanna (lilában) szerint a védekezés lehet a mindent eldöntő bronzmeccsen a siker kulcsa.

Fotó: hunbasket.hu

A párharc első két felvonása teljesen különböző képet mutatott. Az elsőn a szekszárdiak (82–67), a másodikon a soproniak domináltak (78–43).

Gyakorlatilag egyik találkozón sem volt kérdéses, ki ünnepelhet győzelmet a lefújáskor. A szerdai után már nem lesz lehetősége javításra egyik félnek sem, így biztos, hogy az utolsó energiatartalékokat is mozgósítani fogják a csapatok.

A soproniak remélhetőleg tovább tudnak építkezni a szombati játékukból, és akkor idegen környezetben is megszerezhetik a bronzérmet. Idén a Magyar Kupa-sorozatban ez már sikerült: a negyeddöntőt Szekszárdon nyerte meg a későbbi győztes Sopron Basket, melyben Fegyverneky Zsófia utolsó tétmeccsét játssza profiként.

Érdekesség, hogy hazai oldalon Djokic Zeljko utoljára ül majd a hazai kispadon.

Sitku Zsuzsanna, a soproniak fiatal játékosa így nyilatkozott a várakozásairól: – Érdekesen alakult az első két meccs, úgy vélem, nincs akkora különbség a két csapat között, mint amekkora kialakult a két alkalommal fordított előjellel. Ilyenkor nehéz már a másikat meglepni, szerintem a védekezésen múlik majd a végeredmény. Szekszárdon nem egyszerű játszani, biztosan most is fergeteges hangulat lesz, és nagyon örülünk, hogy még egy meccsünk lesz Fegyverneky Zsófival, miatta is szeretnénk nyerni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában