Női kosárlabda

2024.04.25. 09:27

NB I – Hazai pályán juthat döntőbe a SERCO UNI Győr – videó

Csütörtökön 18 órakor a női NB I elődöntőjében a SERCO UNI Győr és a Szekszárd harmadszor csap össze egymással. Az első találkozót a győriek nyerték nyolc, a másodikat a szekszárdiak három ponttal. Most a győztes bejut a fináléba, ahova a DVTK már kvalifikálta magát, a vesztes a bronzéremért küzdhet tovább a sokszoros bajnok, jelenleg még címvédő Sopron Basket ellen.

Kisalföld.hu

Bridget Carleton pontjaira és jó játékára szükség lesz a mindent eldöntő találkozón is.

Fotó: Nagy Gábor

Természetesen a győriek célja nem lehet más, mint az, hogy a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is döntőt játsszanak.

Ehhez elsősorban arra lesz szükség, hogy a keddi, idegenbeli találkozón elkövetett hibák számát minimalizálják. Mint azt a legutóbbi meccs után Bridget Carleton, a zöld-fehérek kanadai légiósa elmondta: „Nehéz nyerni a Szekszárd ellen úgy, hogy ennyi labdát eladunk. Idegenben meg különösen igaz ez. Támadásban nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél. A harmadik meccsen a hibák számát kell lecsökkenteni, csak úgy lesz esélyünk bejutni a döntőbe.”

Ehhez Cziczás László vezetőedző annyit tett hozzá, hogy itt már elsősorban az dönt, melyik csapatnak lesz jobban a helyén a szíve.

Egy biztos, nagy csodákat, meglepetéseket nehéz kitalálni ilyenkor, a két csapat nagyszerűen ismeri egymást, hiszen a szezon során már négyszer találkoztak egymással, az alapszakaszban és most az elődöntőben eddig 3–1 a győzelem és a vereség mutatója győri szempontból, a legfontosabb sikert azonban most szeretné megszerezni az UNI Győr...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában