Női kosárlabda

2024.04.05. 14:15

Három sopronival száll harcba Párizsért a 3x3-as magyar válogatott

A héten Székesfehérváron megkezdte a felkészülést a hongkongi 3x3-as olimpiai selejtezőre a magyar női válogatott, mely április 8-án utazik Hongkongba, ahol a nyolccsapatos olimpiai selejtező-tornán vesz részt.

Kisalföld.hu

Böröndy Vivienék először Hongkongból juthatnak ki az olimpiára.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Az április 12. és 14. között esedékes tornán a mieink Lengyelországgal, Egyiptommal és Hongkonggal vannak egy csoportban. A másik ágon Hollandia, Azerbajdzsán, Mongólia és Chile szerepel. A csoportok első két helyezettje jut tovább a legjobb négy közé, ahol az elődöntőben keresztbe játszanak az együttesek. A tornagyőztes szerez olimpiai kvótát.

Amennyiben Hong Kongból nem kvalifikál az ötkarikás játékokra a válogatottunk, a második esély a május 16. és 19. között esedékes debreceni tornán lesz majd. A mezőnyt az előző tornák – így a hongkongi – eredményei még alakíthatják. Amennyiben egyik gárda sem kvalifikál, akkor Hollandia, Olaszország és Izrael lesznek a debreceni csoportriválisok. Debrecenből az első három helyezett szerez kvótát.

Az ottani csoportok jelenlegi beosztása, A csoport: Németország, Azerbajdzsán, Lengyelország, Tunézia. B csoport: Kanada, Litvánia, Csehország, Chile. C csoport: Spanyolország, Japán, Egyiptom, Mongólia. D csoport: Magyarország, Hollandia, Olaszország, Izrael.

A napokban véglegesedett az utazó keret, melybe három soproni játékos, Böröndy Vivien, Beatrice Mompremier és Papp Klaudia mellett Szabó Fanni (TFSE-MTK) képviseli hazánkat a hongkongi tornán és száll harcba az olimpiai kvótáért.

Az utazó négyes mellett Bach Boglárka (SERCO UNI Győr), Jáhni Zsófi és Tóth Orsolya (mindketten Vasas Akadémia), valamint Weninger Virág (NKA Universitas Pécs) alkotja még a felnőtt válogatottat, ám ők ezúttal itthonról szurkolhatnak majd a válogatottnak, melynek az a Földi Attila a szövetségi kapitánya, aki tavaly a SERCO UNI Győr másodedzőjeként tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában