Férfi kézilabda

2024.03.30. 12:26

NB I/B – Újabb ETO-UNI-siker, egyre közelebb a feljutás

A Győri ETO-UNI FKC visszavágott a Mezőkövesdnek az őszi vereségért, így továbbra is magabiztosan vezeti a férfi kézilabda NB I/B-t. A csapat hat pontra van a feljutástól.

Kisalföld.hu

Langék (zöldben) vissza tudtak vágni a Mezőkövesdnek az őszi vereségért, így megerősítették első helyüket a tabellán.

Fotó: Mekli Zoltán/ETO UNI FKC

Győri ETO-UNI FKC–Mezőkövesd 31–26 (14–11)

Győr, NB I/B-s férfimérkőzés, 250 néző. V.: Fekete, Hajdu.

Győri ETO-UNI FKC: PÁSZTOR – LANG 4, MÁTÉS 8, Gerdán, Ásványi 2, Kurucz, SZABÓ Á. 5. Cs.: Varga I. (kapus), Koncz 2, KATHI 6, Nagy M., Paár, Takács, Radvánszki, Bali 2, Szabados 2. Edző: Bencze József

A két csapat előző találkozóját a Mezőkövesd nyerte, így a győriek most visszavágásra készültek.

A vendégcsapat az első támadását gólra váltotta, az ETO az 5. percben Mátés révén szerezte meg első gólját. A mérkőzés első negyedórájában fej fej mellett haladtak a csapatok (6–6). A folytatásban a Mezőkövesd két góllal ellépett, Bencze József időt kért, ami után egy ötgólos szériát produkálva fordított az ETO-UNI (25. perc: 11–8). A maradék időben tartották a felek ezt a különbséget.

A második félidőben hosszú percekig maradt a 2–3 gólos különbség, majd a győriek egy újabb jó sorozattal hétgólos előnyt építettek fel (22–15). A Mezőkövesd nem adta fel, de olyan közel nem tudott kerülni, hogy idegeskedni kelljen (54. perc: 26–22). A vége ötgólos, magabiztos győzelem let. 

A zöld-fehéreknek a hátralévő hét fordulóban hat pontot kell szerezniük, hogy bebiztosítsák a feljutásukat.

Bencze József: – Nagyon sokat készülünk a stábbal, taktikával, videózással, minden várható szituációt próbáltunk modellezni. Nagyon kemény, szívós csapatot ismertünk már meg ősszel is a Mezőkövesdben, és most szerettünk volna fordított eredményt elérni. Az elején úgy érzem, náluk volt a lélektani előny, utána azonban át tudtuk venni a vezetést, és a jó védekezésünkkel magabiztossá tudtuk tenni az előnyünket. Az sajnálatos, hogy hétgólos előnyről nem felfelé, hanem lefelé mentünk, de a vendégcsapat a játék minden csínját-bínját belerakta, és ehhez hellyel-közzel tudtunk alkalmazkodni. Megvan a két pont, megyünk tovább, a szurkolóinknak pedig ismét nagyon köszönjük a bíztatást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában