Női kosárlabda

2024.03.27. 21:27

NB I – Magabiztos győri siker a negyeddöntő első meccsén – galéria

Az első félidő második és a második első felében bemutatott 20—0-s rohamra alapozva magabiztos győzelmet aratott a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémia ellen a női kosárlabda bajnoki negyeddöntő első felvonásán.

Kisalföld.hu

Volt küzdelem a pályán, de az igazán nagy csata elmaradt.

Fotó: Nagy Gábor

 

SERCO UNI Győr–Vasas Akadémia 94–53 (31–10, 13–13, 26–10, 24–20)

Győr, NB I-es rájátszás, 1. mérkőzés, 100 néző. V.: Cziffra, Nagy V., Kapusi.

SERCO UNI Győr: RUFF-NAGY D. 8/3, Dubei 13/9, CARLETON 10/6, Török Á. 9/3, ANIGWE 10. Cs.: Dombai 12/6, Gyöngyösi, BACH 19/9, Hegedűs 9/3, Küllős, Molnár L. 4. Edző: Cziczás László.

Vasas Akadémia: Taylor 8, Gelei 3, TÓTH O. 15/3, Jáhni 9, Salamon 7. Cs.: Szerencsés, Madár K. 4, Boros 2, Kádár 2, Villányi 3/3. Edző: Milos Pavlovic.

Destiny Slocum sérülés, Cyesha Goree betegség miatt hiányzott a keretünkből a negyeddöntő első felvonásán.

A Vasas szerzett vezetést, a hazaiak Dubei és Carleton tripláival dobták az első kosarakat (3. perc: 6–4). A folytatásban sikerült növelni az előnyt, a Vasas edzője 19–10-nél időt is kért. Az edzői eligazítás után tíz pont fölé nőtt a különbség (21–10), amire sikerült még rápakolniuk a hazaiaknak a szakasz végére, ami 31–10-es vezetésükkel zárult.

Bach triplája nyitotta a második negyed pontgyártását, majdnem egy percet kellett erre várni. Lendületben volt a győri együtrtes, a 20–0-s rohamot zárta le a 4. perc közepén a Vasas, mely előtte az 5. percben Tóth O. hármasával talált be a gyűrűbe (36–12). A szakasz második felében kicsit megakadt a hazai gépezet, a Vasas közelebb tudott kerülni (39–20). Bach törte meg a kosárcsendet. A félidő hajráját Hegedűs hármasa nyitotta, de sok kosár már nem esett, két negyed után 44–23 volt a SERCO UNI Győr javára.

 

Ruff-Nagy Dóra triplájával folytatódott a mérkőzés, majd két perc után Dubei szerzett kétpontos kosarat (49–23). Két és fél perc után szerzett először pontot a Vasas a második félidőben (49–25). Ismét sikerült kicsit „robbantani” a házigazdának, fokozatosan nőtt a különbség, a zárófelvonás előtt 70–33 volt az állás.

Carleton triplával toldotta meg a tetemes különbséget a szakasz elején, 40 pont volt ekkor a két csapat között (73–33). Dombai, majd Hegedűs kosara után időt kért Milos Pavlovic. Két és fél perc után lett meg az első vendégtalálat a negyedben, amire Dombai hármassal felelt. Sok kérdés nem maradt, legfeljebb csak a különbség. A negyeddöntő első mérkőzését simán nyerték a zöld-fehérek, ezzel 1–0-ra vezetnek, a szombaton 18 órakor kezdődő második találkozón le is zárhatják a párharcot.

Nyilatkozatok

Cziczás László: – A csapat összetételéből fakadóan a Vasast érintette jobban a kulcsemberek hiánya. Elégedett vagyok, bár voltak hibák, ezeket szeretnénk kijavítani, és szombaton bejutni az elődöntőbe.

Bach Boglárka: – Mindkét oldalon voltak hiányzók, de nem ez számított. Tudtuk azt az iramot diktálni, amit szerettünk volna. Elégedett vagyok, örülök, hogy mindenki sokat tudott játsszani. Remélem, szombaton is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani.

Milos Pavlovic: – Nem könnyű a győriek ellen játszani. Nem tudtuk lelassítani az ellenfelet támadásban, fizikálisan is jobbak. Nem kifogás, de a mi sérült kulcsembereink jobban hiányoztak, mint a győrieknél Goree. Nincs idő bánkódni, szombaton szeretnénk jobb teljesítményt nyújtani.

Tóth Orsolya: – A győri csapat nagyon jól játszott, olyan előnyt szerzett már az első negyedben, mellyel eldöntötték a meccset. Védekezésben és támadásban is jobbak voltak. Nem szeretnék amögé bújni, hogy három kulcsjátékosunk hiányzott. Ennél jobban kell küzdeni. Remélem, hazai pályán szorosabb meccset tudunk velük játszani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában