Labdarúgás

2024.01.25. 10:34

Szépe János, az ETO játékosa Győrben a legboldogabb

Kisalföld.hu

Tavaly nyáron Szép János volt az ETO első nyári erősítése. Itt Köteles László sportigazgatóval. Fotó: eto.hu

Szépe János tavaly nyáron lett az NB II-es ETO FC Győr labdarúgója. A 27 éves játékos a megelőző szezonban alapembere volt az NB II-es MTK-nak (36 meccs, 2 gól), amellyel kiharcolta a feljutást, de a nyáron távozott a fővárosiaktól. 

„Június 30-án lejárt a szerződésem az MTK-val. A csapat nem jelezte felém, hogy a továbbiakban számítana rám, így magától értetődő volt a váltás. A Győr bejelentkezett értem, aminek nagyon örültem. Már a megérkezésemkor éreztem, hogy egy nagy múltú klubhoz csatlakozhatok. Találkoztam a sportigazgatóval és más vezetőkkel is, és olyan elképzeléseket vázoltak fel nekem, amelyekkel azonosulni tudtam. A jó feltételek adottak, minőségi pályánkon edzhetünk és komoly szurkolótáborral rendelkezik a csapatˮ – magyarázta döntését az Új Szóban a dunaszerdahelyi nevelésű középhátvéd.

A hátvéd állítása szerint, amikor a szezon előtt megérkezett Győrbe, még nem volt kőbe vésve, hogy a feljutás a cél. 

„Nem volt konkrét cél a feljutás, stabil csapat szerettünk volna lenni, azzal, hogy a következő idényben viszont már célba vesszük az NB I-et. De ahogy alakult az ősz, éreztük, hogy jó úton haladunk. A tabellán most jelentős az előnyünk.ˮ 

Szépe az ETO mind a 17 bajnokiján pályára lépett, amelyekről egyetlen percet sem hiányzott és védő létére 3 góllal is megörvendeztette a szurkolókat.

„A magyarországi pályafutásom során eddig csak magyar edzőim voltak, Antonio Munoz az első külföldi. Teljesen más mentalitású és habitusú, mint a korábbi edzőim. Sokkal energikusabb és vehemensebb a magyaroknál. Emberileg is nagyon szimpatikus és szakmailag is maximálisan elismerem őtˮ - vallja Szépe János, aki biztos benne, hogy sikereket érhet el Győrben, ahol 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá. A klubváltásra egyáltalán nem gondol, remekül érzi magát az ETO-ban, és természetesen vonzza az NB I-ben szereplés lehetősége, ahol korábban már komoly rutint szerzett – Zalaegerszegen 44, Mezőkövesden 9, az MTK-ban pedig 12 élvonalbeli rajtot jegyzett. 

„Csábít az NB I, de először persze el kell jutni oda. Még a klub dolgozóin is, akikkel minden nap találkozunk, érezni, hogy szeretnének már komolyabb szintre lépni. Győrben mindenki ki van éhezve a sikerre, és ez a mentalitás átragad a csapatra is. Boldog vagyok itt, talán itt érzem magam a legjobban az eddigi klubjaim közülˮ - nyilatkozta az Új Szóban Szépe János.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában