Női kézilabda

2023.10.22. 07:05

NB I – Az újonc otthonába látogat a Motherson Mosonmagyaróvár

A két pont megszerzése kötelező az újonc Kozármisleny otthonában – véli Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Kisalföld.hu

Gyurka János örül, hogy teljes kerettel állhat fel a csapata.

Fotó: Nagy Gábor

A hétközi fordulóban a Debrecent 30–23-ra legyőző Motherson Mosonmagyaróvár vasárnap 18 órakor Kozármislenyben lép pályára. Az újonc szereplése csalóka, hiszen öt vereség mellett csak egy győzelme van, igaz, azt hazai pályán érte el a Budaörs ellen. Másik hazai meccsén is csak szűk vereséget szenvedett a Váctól (23–26), és a NEKA, valamint a Kisvárda is csak néggyel verte a Kozármislenyt. Az elmúlt két meccsen a kék-fehérek aztán belelszaladtak a késbe: az ETO-tól 41–17-re, a Fraditól 46–23-ra kaptak ki.

„Meg kell majd harcolnunk a két pontért – mondta Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. – A szerdai, Debrecen elleni siker remélhetőleg további lendületet ad a lányoknak. A Kozármisleny ellen szeretnék több játéklehetőséget adni azoknak, akik a hétközi bajnokin kevesebbet voltak pályán. Teljes kerettel utazhatunk, ez mindenképpen pozitívum. A céljaink között szerepel, hogy tovább építsük a játékosokat, és a csapatot. Győznünk kell idegenben, ezen nincs mit ragozni, hiszen ezen a találkozón is ugyanannyi pontot lehet szerezni, mint egy rangadón.”

Az MKC ebben a szezonban a Budaörs és a Vasas otthonából már elhozta a két pontot, egyedül a Ferencvárossal nem bírt az Elek Gyula Arénában (27–30). Gyurka János együttese a harmadik helyről várja a Kozármisleny elleni bajnokit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában