Labdarúgás

2023.08.16. 21:30

NB II – Négyből négy, továbbra is hibátlan az ETO FC Győr

Negyedik bajnokiját is megnyerte a Merkantil Bank Ligában az ETO FC Győr, így hibátlanul áll az élen.

Kisalföld.hu

Nagy csatában győztek a fehér mezes győriek.

Fotó: Nagy Gábor

ETO FC Győr–Kozármisleny 2–1 (1–0)

Győr, ETO Park, 2218 néző. V.: Andó-Szabó.

ETO: Pap – Buna (Vera, szünetben), Szépe, Keresztes, Csontos – Riquelme (Vingler, 46.), Anton (Tóth R., 82.), Bumba, Diarra (Lacza, 71.), Huszár (Kröhn, 46.), Skvarka. Edző: Antonio Munoz.

Kozármisleny: Csenterics - Sági, Gajág, Egerszegi (Molnár, 79.), Turi – Kozics (Barkóczi, 79.), Schuszter - Nagy M. (Vajda, 58.), Hegedűs (Major, 70.), Horváth P. (Kirchner, 58.) - Tóth Z. Edző: Aczél Zoltán.

Gsz.: Riquelme (10.), Diarra (65), ill. Kirschner (59.). Kiállítva: Sági (90+4.).

10. p: Győri szbadrúgás után a 16-oson belül Skvarka passzolt Riquelme elé, aki 12 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0.

29. p: Tóth Z. fejese után Anton fejjel mentett a győri gólvonal előtt.

59. p: Egy győri védelmi hibát használt ki a Kozármisleny, hosszú, előrevágott labdát a rosszul helyezkedő Szépe mellett Kirchner 15 méterről kapura lőtte, és a labda a kint álló Pap mellett a hálóba hullott. 1–1.

65. p: Bumba nagyszerű labdával szöktette a jobbösszekötő helyén kapura törő Diarrát, aki bal lábbal laposan a jobb sarokba lőtte a labdát. 2–1.

94. p: Sági tarolta le Laczát, amiért megkapta a második sárga lapját, majd a pirosat is.

 

Az ETO egy szép akció végén korán megszerezte a vezetést. Ezt követően több szemre is tetszetős támadást vezetett, de nem tudta növelni az előnyét. Az első félidő második fele a Kozármislenyé volt, a mezőnyfölényét azonban nem tudta gólra váltani.

A szünetben hármas cserét hajtott végre az ETO vezetőedzője, ezzel próbált új szelet hozni az ETO vitorlájába. A csereként beállt Kröhn gyorsan két gólt is szerezhetett volna, ám egyik lövését a kapus hárította, másik pedig a léc fölött hagyta el a játékteret. Ezt követően szinte a semmiből egyenlített a Kozármisleny. Nem sokkal később a zöld-fehérek ismét előnyhöz jutottak és izgalmas, érdekes végjátékban ezt meg is tudták tartani. Ezt azt jelenti, hogy az ETO továbbra is egyetlenként hibátlan a mezőnyben és 12 ponttal vezeti a bajnoki táblázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában