Asztalitenisz

2023.04.24. 19:21

Győri sikerek itthon és külföldön

Remekül szerepeltek a GYAC Aréna asztaliteniszezői a közelmúltban rendezett nemzetközi és hazai versenyeken.

kisalfold.hu

A diákolimpián is jó eredményeket értek el a győriek.

A metzi nemzetközi utánpótlástornán az U17-es korcsoportban Molnár Kendra jutott a legtovább a magyar indulók közül: a már két éve a GYAC Aréna extraligás csapatában szereplő tehetség csak a 32 között kapott ki.

Szily György, a serdülő leányválogatott edzője így értékelt: „Az ifjúságiaknál Molnár Kendra több hihetetlen győzelmet aratott. A selejtezőcsoportját úgy nyerte meg, hogy az előző évi Eb-döntős Natalia Bogdanowiczot is sikerült legyőznie, majd a főtáblán az osztrákok honosított játékosát múlta felül, aki hetvenhárom hellyel van előrébb a világranglistán. Ebben a számban két európai került a tizenhat közé Kendrán kívül, és itt is a kínaiak vittek mindent.”

Trungel Mirella a Kiskunfélegyházán rendezett diákolimpián igazolt kategóriában ezüstérmes lett. Mirella a GYAC Aréna extraligás csapatának utánpótlás játékosa. Ugyanitt a győri Móra iskolásai bronzérmesek lettek lánycsapatban. A kisiskolások a GYAC Aréna asztalitenisz-csarnokában, a Club Arénában gyakorolnak az előkészítő csoportban, Simon Miklós edző irányításával.

Az egyetemi-főiskolai bajnokságon Torma Luca női csapatban és női párosban harmadik, Klaj Kristóf amatőr összevont egyéniben ugyancsak harmadik lett. Luca a GYAC Aréna extraligás és NB I-es, Kristóf a megyei csapatának játékosa.

A magyar bajnokságon – megerősítve ranglistapozícióját – Szarvason Péntek Gábor is asztalhoz állt. Gabó az U10-es magyar ranglista harmadik helyezettje és az U11-ben is top 10-ben van, emellett a Reménységek program résztvevője.

Nyáron a Balatonon hazai és nemzetközi utánpótlás és felnőtt open tábort szervez a klub, emellett tervben van egy Street PingPong elnevezésű rendezvény is a győrieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában