Vallomások a tükörnek

2024.05.02. 09:31

Hangoskönyv soproniakról - Hangjáték készül Zentai László öt novellájából

A soproni születésű és Sopronhoz ezer szállal kötődő Zentai László tizenegyedik könyve hangoskönyv lesz. Ács Tamás színművész a szerző öt novelláját dramatizálta, melyekben öt emberi dráma körvonalazódik a hallgató előtt.

Bódvai Ildikó

Együtt az alkotók a stúdiómunka és a hangfelvételek megkezdése előtt. Fotó: Szalay Károly

A Vallomások a tükörnek című hangoskönyv stúdiófelvételei a napokban zajlottak, soproni színművészek közreműködésével rögzítették az anyagot a Liszt-központ stúdiójában. 

– E hangjátékkal azokat szeretném invitálni a készülő weboldalamra, akik szívesebben hallgatják az irodalmat, mert szeretik, ha megelevenednek a párbeszédek, a konfliktusok, a véletlen vagy nem egészen véletlen történések. T. Horváth József Sopron Kultúrájáért díjas zeneszerző, gitárművész, a hajdani Szélkiáltó együttes tagja komponált zenét az elhangzó novelláimhoz. József szerzeményei együtt élnek a novellákban szereplő személyekkel, minden rezdülésükkel, mondatukkal. Muzsikája felerősíti az események líraiságát. Testvérmúzsai találkozás az irodalom és a zene ölelkezésével – beszélt legújabb művéről, műfaji kalandozásáról Zentai László. Azzal az izgatottsággal szólt a hangoskönyvről, mint amikor az ember valami újba, ismeretlenbe kezd, aminek a végeredményére maga is nagyon kíváncsi. A Civil Flotta Kiadó a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jelentetheti meg a hangoskönyvet. 

– Első hangoskönyvem Sopronról, a soproniakról, a Nyugat-Dunántúl atmoszférájáról szól. Minden történetben felismerhető, hiteles emberi sorsok rajzolódnak ki – tette hozzá Zentai László, akitől azt is megtudtuk, a novellák szereplőit Ács Tamás, Molnár Anikó, Rudolf Teréz, Papp At- tila és Savanyu Gergely színművész, valamint Orbán Júlia előadóművész szólaltatja meg. 

– A hangjáték irodalmi anya- gát a Fel a hatodikra és a Mikor jön az öreg? című könyvekből választotta ki Ács Tamás és T. Horváth József. A kápolna titka című novellát a JEL internetes folyóirat és a Nagyváradon megjelenő Várad folyóirat, a címadó novellát pedig a Somogy idei első száma adta közre – osztotta meg örömét a szerző. 

Amikor elkészülnek a felvételek, az utómunkálatok, és felkerülhet a Vallomások a tükörnek című hangjáték a terjesztők weblapjaira, akkor terveznek egy soproni premiert a Liszt-központban. A „kötet” weboldali linkjét Sopronban a Cédrus Könyvkereskedés árusítja majd, ezenkívül a Líra, a Libri, a Könyvtárellátó és magánterjesztők is felveszik a kínálatukba. 

Az alkotók bíznak benne, hogy sokakhoz eljutnak a különleges hangulatú novellák. – Örömmel tettem eleget a felkérésnek, mert napjainkban egyre nagyobb teret kapnak a digitális tartalmak – mondta T. Horváth József, aki a zeneszerzés mellett a produceri és gyártásirányítási feladatokat is végzi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában