Kiállítás

2024.04.29. 17:00

Miniatűr festmények a régi Sopronról

A régi Sopron szépségei címmel Autheriedné Hannibal Gizella (1881-1978) miniatűr városképeinek kiállítása nyílik a Liszt-központ első emeleti aulájában.

Bódvai Ildikó

A tárlatot április 30-án 16 órakor Bíbor István költő ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A régi, kedves városképek május 10-ig tekinthetők meg.

"A gazdag érdeklődése a vidékek, tájak, különösen Sopron iránt, tanúvallomás, ragaszkodása a természethez és a városhoz. Minden munkája természetelvű, földrajzi helyzete hitelesen ábrázolt. Egyben emléket is rögzített, mert számunkra szép múltidézés és emlékeink látható jelei is.” - írja méltatásában Sulyok Gabriella grafikusművész.

Hannibal Gizella a müncheni képzőművészeti akadémián szerzett diplomát. Férje, a bánfalfi mozi tulajdonosa, Autheried Kamilló volt, aki a II. világháború alatt egy légitámadásban meghalt. Gizella nagyon szép miniatúrákat festett Sopronról, a háború után ezek értékesítésével egészítette ki jövedelmét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában